10 desember 2014

Dag 10 – The Santa Clause 3: The Escape Clause


Dagens film er den amerikanske filmen The Santa Clause 3: The Escape Clause fra 2006. Filmen er regissert av Michael Lembeck og har Judge Reinhold, Eric Lloyd, Elizabetrh Mitchell og Tim Allen i hovedrollene.



Synopsis: Julen nærmer seg og Scott Calvin inviterer sine svigerforeldre til julefeiring. Men alt tar en kaotisk vending når Scott ser sitt snitt til å lure seg unna nissejobben, samtidig som den onde Jack Frost forsøker å erobre julen. Dersom ikke Scott klarer å ordne opp i kaoset ser det ut til å bli en iskald Frost-jul på Nordpolen og verden over. Får Scott tilbake jobben før det er for sent? 

Trailer:

Da er det tid for litt mer Tim Allen julefilm. Det har kommet tre filmer i Santa Claus serien. The Santa Claus så jeg i 2009, mens jeg så oppfølgeren The Santa Claus 2 i 2011. Dermed er det vel på høy tid å få sett siste del av triologien.



Historien i denne filmen er etter min oppfatning ganske svak. Den følger ikke kontinuiteten fra de første filmene, og savnet av Bernard karakteren er ganske stort.



Filmen mangler også et annet viktig element fra de to tidligere filmene i serien, nemlig humor. Filmen er rett og slett ikke morsom. Det kan hende at det er jeg som er blitt for gammel for denne type film, men jeg tror ikke engang små barn vil finne noen spesielt morsomme scener i denne filmen.



Martin Sheen og Tim Allen er begge meget gode skuespillere, men her føles det mer ut som om de er med kun for å tjene inn et par kroner ekstra til husholdningen.



Dette var forøvrig den siste filmen til en av mine favorittskuespillere, nemlig Peter Boyle.



Filmen ble ingen suksess og klarte kun å spille inn 10 millioner av budsjettet på 12 millioner. Med tanke på at de to første filmene dro inn 100, og 172 millioner dollar så må den siste filmen ha vært en stor skuffelse. Dette var nok også en av hovedgrunnene til at Disney la denne filmserien på hylla.



En skuffende og ganske dårlig avslutning på en filmserie som begynte bra, de skulle nok sånn i retrospekt ha gitt seg etter film nummer 2.



Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar