03 desember 2015

Dag 03 – Mickeys Magical Christmas - Snowed In At The House Of Mouse


Dagens film er den amerikanske filmen Mickeys Magical Christmas - Snowed In At The House Of Mouse fra 2001. Filmen er regissert av Roberts Gannaway og Tony Craig og har Wayne Allwine, Tony Anselmo, John Cleese og Corey Burton som stemmegivere. 


 
Synopsis: Det er jul igjen og Mikke har invitert Donald, Minnie, Pinocchio, Skjùnnheten og Udyret, Askepott, Snipp & Snapp, Ole Brumm, Aladdin og alle de andre vennene sine til julefest i Musehuset. Når tiden er inne for å reise hjem er det full snøstorm og ingen av gjestene våger seg ut i det fæle været. Men det er ingen som blir lei seg av den grunn - det er jo et perfekt påskudd for å fortsette festen og gjenoppleve gamle juleminner! 
 
Klipp fra filmen:

Mickeys Magical Christmas - Snowed In At The House Of Mouse er en Disney film som ble gitt ut rett på DVD. Den er en julespin-off av tvserien «Disney's House of Mouse» som ble sendt på Disney Chanel mellom 2001 og 2003. 


 
Filmen er i mine øyne en veldig blandet opplevelse. Selve «hovedhistorien» er ikke det helt store. Animasjonen er ikke på topp og historien er heller ikke så veldig fengende. 


 
Men denne filmen er vel først og fremst rettet mot barn under tolv år og ikke godt voksne nostalgiske 30-åringer, så sånn rent underholdningsmessig tror jeg nok at de aller fleste barn vil like også «hovedhistorien».



Det som derimot er underholdende og morsomt med filmen er «historiene» som blir fortalt på juleselskapet. Disse er da fortalt i form av kortfilmer, som de fleste (iallefall jeg) kjenner godt fra før. Disse er Mickey's Christmas Carol , Plutos Christmas Tree, Donald On Ice og den litt mer ukjsnete The Nutcracker.



Plutos Christmas Tree og Mickeys Christmas Carol er iallefall for min del virkelige julefavoritter som hører hjemme under julehøytiden og det er hyggelig å ha de på DVD, selv om de da er «pakket inn» i denne litt dårligere julefortellingen. 


 
Disney kaster også inn flest mulig andre disney karakterer inn i filmen, da sannsynligvis for å få barna til å lure på hvem alle de andre karakterene i denne «Mikke Mus-filmen» er. Her kan nevnes blant andre Timon og Pumba, Jafar, Ariel, Muschu, Skjønheten og udyret samt askepott med flere. Dette er vel i og for seg greit nok men jeg for min del hadde heller sett at de holdt seg til «Andeby-karakterene». 


 
Men alt i alt er det noe for både barn og voksne her sånn sett så en god blanding for hele familien i grunn. En film som barna garantert vil synes er meget underholdnede også får vi mer voksne kose oss med Mickeys Christmas Carol og Plutos Chrostmas Tree segmentene. 

 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar