15 desember 2009

14. Desember: Black Christmas



Dagens julefilm er da Black Christmas som er en av få Juleksrekkfilmer ute på Markedet. En annen populær Juleskrekkfilm som kan nevnes er Silent Night, Deadly Night som det har kommet ut hele 3 oppfølgere til. De 2 første filmene i fiilm-serien er vanskelige å få tak på dermed ble det ikke noen av disse i JuleFilmFestivalen i år..



Black Christmas ble laget i 1974 av Bob Clark, som også laget gårsdagens film nemlig A Chrstmas Story.



Kort handlinssammendrag:
It's time for Christmas break, and the sorority sisters make plans for the holiday, but the strange anonymous phone calls are beginning to put them on edge. When Clare disappears, they contact the police, who don't express much concern. Meanwhile Jess is planning to get an abortion, but boyfriend Peter is very much against it. The police finally begin to get concerned when a 13-year-old girl is found dead in the park. They set up a wiretap to the sorority house, but will they be in time to prevent a sorority girl attrition problem?



Blant skuespillerene som er med i filmen finner man navn som Olivia Hussey, Margot Kidder, Andre Martin og Art Hindle. Andrea Martin spilte forresten også i nyversjonen (eller "Remaken" som er et utrykk jeg føler er bedre) av denne filmen.



Historien i denne filmen er ganske bra, men desverre så føler jeg at filmen er litt treg (Noe som er ganske vanlig i 70-tallets skrekkfilmer). Det blir veldig mye oppbyggning uten at det egentlig kommer noe høydepunkt for å si det sånn. Slutten på filmen (uten å røpe den) følte jeg også at var litt antiklimaks for å si det sånn.



En helt ok film for å løse opp litt i de mer hyggelige og positive julefilmene, men langt i fra noe must for julefilmentsiasten.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar