22 desember 2009

21. Desember: Gremlins 2


Her finner vi skuespillere som: Zach Galligan, Phoebe Cates, John Glover, Robert Prosky, Robert Picardo, Haviland Morris, Dick Miller og (nok en gang) min favorittskuespiller Christopher Lee.



Kort sammendrag:
Noen år etter hendelsene i sin lille hjemby er Billy (Zach Galligan) og Kate (Phoebe Cates) flyttet til New York. De jobber begge to i den enorme fremtidsbygningen til Clamp, en småeksentrisk milliardær. Livet går sin mer eller mindre vante gang for turtelduene som planlegger å gifte seg om ikke så lenge. I mellomtiden har Clamp kjøpt opp den siste hindringen for et stort byggeprosjekt. Antikvitetsbutikken som er Gizmos hjem, ettersom eieren nå er død. Butikken blir revet, og Gizmo flykter av gårde. Ferden går ikke langt før han er oppdaget og plukket opp av forskerne til Clamp. Det varer ikke lenge før Billy finner ut av at hans vesle venn er i bygget, fanget i forskningsavdelingen. Han drar straks ned til avdelingen og frigjør Gizmo. Men hvor lenge skal det gå før reglene brytes? Selvsagt ikke lenge. Gizmo får vann på seg, og de nye mogwaiene tar kontrollen umiddelbart. Det tar selvsagt ikke lange tiden heller før de har grådig forsynt seg etter midnatt, og bygningen er plutselig overtatt av gremlins.



Gremlins 2 er faktisk en av de få oppfølgerene som jeg syntes er bedre en originalen. I dette tilfellet kan man på mange måter si at Gremlins 2 er en slags parodi på den første filmen.



For en litt mer utfyllende analyse av denne filmen vil jeg anbefale å lese denne avhandlingen som er meget god: LES HER.



Uten tvil en av de morsomste "julefilmene" som er laget :-) Virkelig å anbefale.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar