04 desember 2009

3. Desember: Home Alone



I og med at National Lampoons Christmas Vacation DVD'en min ikke hadde noe lyst til å virke i går, måtte det bli en annen film som ble sett. Valget falt da på Home Alone.

Home Alone er regisert av Chris Colombus (som også har regisert filmer som Home Alone 2, Mrs. Doubtfire, Nine Months, Haryy Potter 1 & 2 samt I Love You Berth Cooper) og skrevet av john Hughes. Hughes som desverre gikk bort tidligere i år var en av de store komedie-forfatterene og skrev blant annet manus til filmer som The Breakfast Club, Sixteen Candles, ational Lampoon's Vacation og European Vacation, Uncle Buck, Pretty In Pink og Ferris Buellers Day Of for å nevne noen.




Kort handlingssammendrag:

Etter en krangel med familien sin kvelden i forveien blir Kevin McCallister ved en feil forlatt hjemme da familien reiser på juleferie. Han opplever hva det vil si å være uavhengig for første gang i livet, og utnytter muligheten til å sove i foreldrenes store seng, samt en rekke andre ting han ellers ikke får lov til. Men det finnes også ulemper med å være hjemme alene, som for eksempel å måtte gå ned i kjelleren alene. Kevin oppdager at «the Wet Bandits» skal plyndre huset hans, og setter opp en rekke feller for å forhindre dem i å stjele familiens eiendeler.



Filmens hovedrolleinnehavere er Macaulay Culkin, John Heard, Catherine O'Hara, Joe Pesci, og John Candy. Dette er uten tvil Culkin sin beste film (selv om 2'ern ikke er langt unna) og han gjør en usevanlig god john i rollen som Kevin McCallister.



Etter å ha sett denne filmen så ser jeg nå at jeg rett og slett hadde glemt hvor morsom, underholdende og koselig denne filmen egentlig er. Det er vel fort rundt 10 år siden jeg så den sist og det var et meget hyggelig gjensyn.




Det som uten tvil er filen høydepunkt er fellene som Kevin setter opp og hvordan "The Wet Bandits" presterer å gå rett i alle sammen. Pesci og Stern utgjør et glimrende komi-par både i denne og oppfølgerfilmen og er en fryd å følge i disse filmene.




Dette er nok fort en av de beste julefilmene som noensinne er laget og fra nå av har jeg bestemt meg for at dette er en film som bør sees hvert eneste år..


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar