16 desember 2012

Dag 16 – Mr. St Nick


Dagens film er den amerikanske filmen Mr. St Nick fra 2002. Filmen er regissert av Craig Zisk og har Wallace Shawn, Ana Ortiz, Elaine Hendrix og Kelsey Grammer i hovedrollene.



Synopsis: Julen nærmer seg med stormskritt, men Julenissen føler seg ikke helt i form. Faktisk kan han godt tenke seg å overlate hele maset med pakker, papir og gavelister til eldstesønnen Nick, som han utpekt som sin etterfølger. Men den påtenkte arvtager viser heller liten interesse for farens planer. Og med sine utagerende tendenser og svakhet for conga-rytmer og langbeinte skjønnheter i bikini, viser det seg at Nissens ide nok ikke er så god som han selv trodde. Hva kan redde julen fra å bli en kjempefiasko? Intet mindre enn et mirakel. 


 





Kelsey Grammer er i utgangspunktet en veldig god og morsom skuespiller, men problemet er at han veldig sjelden er morsom i filmene han spiller i. For meg så er Grammer «Frasier», og ferdig med det.



Etter å ha spilt denne rollen i både «Cheers» og «Frasier» fra 1984 til 2003, altså 19 år, klarer jeg rett og slett ikke å se for meg Grammer som noe annet en hans rollefigur i disse seriene.



Mr. St Nick er en film produsert av Hallmark Entertinment og ble laget til tv-kanalen ABC i USA Den ble vist første gang 17 November 2002 som en del av deres Wonderfull World Of Disney samling.



Hva skal man så si om filmen. I utgangspunktet var jeg ganske skeptisk til denne filmen. Først og fremst fordi Grammer spiller hovedrollen og det faktum at det er Hallmark som står bak filmen. De har en tendens til å lage filmer som ikke akkurat er helt det store for å si det slik.



Men filmen var slettes ikke så verst, den er tidvis litt morsom og historien er underholdende nok. Historien er ganske klisjefylt, men den fungerer som en familiefilm for å si det sånn. Jeg tror nok at litt eldre barn vil finne underholdning i filmen, samtidig som de voksne også får noe igjen.



Som sagt er dette en Hallmark film og produksjonsverdien er ikke den beste. De hadde sikkert ikke det største budsjettet å jobbe med, men filmen ser litt enkelt laget ut for å si det sånn. Men nok en gang, tolererbart.



En helt ok film å bruke en time og tjue minutter på, men ingen høydare i julekolleksjonen for å si det sånn.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar