09 desember 2012

Dag 9 – Joyeux Nöel


Dagens film er den Franske filmen Joyeux Nöel fra 2005. Filmen er regissert av Christian Carion og har Benno Fürmann, Gary Lewis, Guillaume Canet og Diane Kruger i hovedrollene.
Synopsis: Joyeux Nöel er basert på en sann historie fra første verdenskrig om tre kompanier soldater fra de stridende partene Skottland, Tyskland og Frankrike, som på julaften 1914 inngår våpenhvile for en dag for å feire jul sammen. 
Joyeux Nöel er en film som er bassert på en sann historie fra første verdenskrig, og en meget god film. Den var nominert til en Oscar for beste utenlandske film i 2005, men tapte da til den Sør Afrikanske filmen Tsotsi.Skuespillet i filmen må nevnes, for her er det skuespill på høyt nivå. Meget overbevisende skuespill, og man føler på mange måter at man er en del av filmen når man ser den. Scenografi og kostymeavdelingen må også berømmes for alt dette er også meget glimrende laget. 

 
Men det som gjør filmen virkelig bra er selve historien. Det er sterkt å tenke på at dette faktisk er hendelser som skjedde under første verdenskrig og det viser at soldatene gjorde det de måtte for å overleve, men at de også var menneskelige for å si det sånn. 

 
Det faktum at man ser krigshendelsene fra begge sider av skyttegravene og det faktum at filmens dialog faktisk foregår på de “fornuftige” språkene og ikke kun Engelsk for alle mann gir filmen et mer virkelighetsnært preg. 

 
Filmen er ikke en julefilm på den tradisjonelle måten, men handlingen er lagt til juletiden 1914, og vel verdt å se under julehøytiden, for å minnes hvordan ting var før, og for å forhindre at det skjer igjen.


En meget sterk og vellaget film som absolutt er anbefalt å sjekke ut.Terningkast:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar