04 desember 2012

Dag 4 – An American Christmas Carrol



Dagens film er den amerikanske filmen An American Christmas Carrol fra 1979. Filmen er regissert av Eric Till og har R.H. Thomson, Susan Hogan, Dorian Harewood og Henry Winkler i hovedrollene. 



 
Synopsis: An American Christmas Carrol er den klassiske Dickens historien satt til depresjonens Amerika, og handler om forretningsmannen Benedict Slade.



Trailer:



Jeg er stor fan av Dickens's historie og har opp i gjennom årene sett utallige utgaver av denne historien. Denne utgaven er vesentlig annerledes i og med at den legger historien til depresjonens America istedet for til England slik mesteparten av de andre har gjort.



Hovedrolleinnehaver Henry Winkler var nærmest desperat etter å få hovedrollen i denne filmen. Opp til denne filmen var han kjent som Fonzy i serien Happy Days, og han ønsket å vise at han kunne spille andre roller en denne, og ikke minst vise at han kunne spille mer seriøse roller.



Winkler gjør en glimrende rolletolkning som Slate i denne utgaven, og viser virkelig at han kunne annet en å spille festlig tenåring. De har forandret navnet på alle karakterne, men det er ikke så veldig vanskelig å sette seg inn i historien for det.



Filmen ble laget som en TV-film, og ble ikke gitt ut på VHS før i 1983, da av Veston Video. Den fikk sin debut på DVD i 1999, mens Blu-rayen kom i Oktober i år.



Dette er en ganske annerledes, men også god utgave av Dickens historie, og jeg vil nok rangere den blant de 5-6 beste jeg har sett.



En film som er verdt å sjekke ut, i iallefall for å få en litt annen tvist på denne gode gamle historien.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar