17 desember 2012

Dag 17 – Elf




Dagens film er den amerikanske filmen Elf fra 2003. Filmen er regissert av Jon Favreau og har Mary Steenburgen, Zooey Deschanel, James Caan og Will Ferrel i hovedrollene.



Synopsis: En juleaften for lenge siden, krøp et lite barn opp i sekken til Julenissen da han besøkte et barnehjem. Uten at Julenissen oppdaget det, ble barnet med tilbake til Nordpolen. Når de så oppdager barnet, blir han tatt vare på av en av Julenissens beste hjelpere og oppfostret som alv. Men etter hvert som han vokser seg til og blir tre ganger så stor som de andre alvene skjønner han at han ikke passer inn i alvenes verden. Så Elf bestemmer seg for å dra til New York for å finne tilbake til røttene sine og finne sin biologiske far. Men alle i New York har mistet troen på både Julenissen og alvene. 


 




Jeg har når sant skal sies aldri vært noe fan av Will Ferrel. Jeg likte hverken Blades of Glory, Anchorman eller SNL og har egentlig ikke sett han i noen andre filmer som jeg syntes var gode. Men i denne filmen spiller han veldig bra, og er veldig morsom. Dette er forøvrig også den første filmen Ferrel spilte i etter sin tid i SNL.



Elf kostet rundt 33 millioner dollar å lage og var en braksukses når den kom på kino. Den har faktisk spilt inn godt over 220 millioner kroner, noe som må sies å være virkelig innbringende.



Historien er meget underholdende og sjarmerende og har mange festlige høydepunkter.



Ideen til filmen er faktisk helt fra 1990-tallet og det var da Jim Carrey som skulle spilt hovedrollen som Buddy. Hvordan det hadde gått, kan man i grunn bare fundere på.



Det har faktisk blitt laget et teaterstykke av filmen som ble spilt gjennom julen i 2010. Det har faktisk også blitt satt opp denne julen også og kan akkurat sees i Seattle.



En meget underholdende film hvor Will Ferrel rett og slett brillierer.

Terningkast:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar