08 desember 2017

Dag 08 – The Dorm That Dripped Blood
























Dagens film er den amerikanske filmen The Dorm That Dripped Blood fra 1982. Filmen er regissert av Stephen Carpenter og Jeffrey Obrow og har Laurie Lapinski, Stephen Sachs, David Snow og Daphne Zuniga i hovedrollene. 

 
Synopsis: På siste skoledag før jul står høyskolens sovesaler tomme. Gangene er tomme, mørke og utrygge. Studenten Joanne Murray og hennes venner hjelper til med å rydde bygningen før julehøytiden, uvitende om at en psykopatisk morder lurer rundt i skyggene. 
 
Trailer:

Da er det tid for en av årets mer alternative julefilmer. Dorm That Dripped blood hentet mye inspirasjon fra Friday The 13th som kom to år tidligere, mens navnet er basert på den britiske skrekkfilmen The House That Dripped Blood fra 1971. Filmen er også kjent under navnene Pranks og Death Dorm. 

 
Stephen Carpenter og Jeffrey Obrow som har regissert filmen laget også et par andre filmer senere som The Kindred og The Power , men denne filmen er nok deres best kjente. 

 Skuespillerne i filmen var primært amatørskuespillere som ikke har spilt i mye filmer hverken før eller siden. Men Daphne Zuniga som her fikk sin debut som skuespiller har senere vært med i filmer som The Initiation, The Sure Thing, Moderns Girls, Spaceballs og The Fly II for å nevne noen. 

 

Filmen var originalt en av filmene på den beryktene «Video Nasties» listen i England men ble fjernet derfra etter kort tid. Filmen hadde kun et budsjett på 90 000 dollar, noe som ikke akkurat er all verden, så å kalle dette en lavbudsjetts-slasher blir vel ikke feil. 

 
Skuespillet er kanskje ikke helt det store i denne filmen, men historien er det ikke mye å kritisere på. Med tanke på det lille budsjettet de hadde å jobbe med syntes jeg de har fått til et ok sluttresultat og filmen var tidvis overraskende stemningsfull. 
  
Uten å røpe for mye av filmen så må det nevens at bare sluttscenen i filmen i seg selv gjør at filmen er verdt å sjekke ut. 
  
Så er det store spørsmålet, er dette en julefilm? Vel, det er vel bare såvidt. Vi har en handling som er lagt til juleferien og vi har litt julepynt og julelys her og der, så legger man godvilja veldig til så kan vel dette regnes som en julefilm. Men for de som er på utkikk etter litt skrekk og gru i julen vil jeg nok heller anbefale BlackChristmas, Krampus eller den norske O Hellige Jul som jeg har skrevet om her før. 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar