13 desember 2018

Dag 13 –Trapped In Paradise


















Dagens film er den amerikanske filmen Trapped In Paradise fra 1994. Filmen er regissert av George Gallo og har Dana Carvey , Riachd Shull, Nicolas Cage og Jon Lovitz i hovedrollene. 

 
Synopsis: Nicolas Cage spiller Bill Firpo, en tidligere kriminell som nå driver en restaurant i New York. Men når hans to brødre kommer ut av fengsel blir han sugd inn i deres kriminelle verden igjen. Sammen planlegger de tre å rane en bank i den lille byen Paradise, men de lokale innbyggerne viser seg å være så hyggelige at det blir vanskelig for brødrene å gjennomføre ranet.
 

George Gallo var visstnok ikke så veldig ivrig på å regissere filmen og gav ofte skuespillerne beskjed om å gjøre hva de selv ville i mange av scenene. Tidvis var det visstnok så ille at Nicolas Cage måtte ta over regien i noen av scenene da Gallo nektet å gi skuespillerne beskjed om hva de skulle gjøre.

 

Gallo har tatt på seg noen flere regijobber siden denne filmen der iblant den glimrende Columbus Circle som han både skrev manus til og regisserte. Men han er er vel best kjent for å ha skrevet manus til filmer som Midnght Run og Bad Boys. 

 
Med tre skuespiller som Cage, Lovitz og Carvey i hovedrollene så hadde jo dette muligheten til å enten bli ganske morsom eller ganske irriterende, da alle disse tre har en tendens til å være enten «hit or miss» for å si det sånn. Spesielt Lovitz og Carvey har en tendens til å overspille, men her fungerer det godt. 

 
Cage har jo før gjort stor komedie suksess i filmer som Peggy Sue Got Married, Raising Arizona og Moonstruck. Lovitz har spilt i glimrende komedier som Little Nicky, My Stepmother Is an Alien og Loaded Weapon 1. Mens Carvey spilte i Waynes World filmene. 

 
Historien her er underholdende og tidvis ganske morsom så her fungerte samspillet mellom de tre veldig godt. Filmens høydepunkt er så klart rans-scenen men filmen har en god del artige sekvenser og replikker. 


Men realisme og drama kan man se langt etter så her er det egentlig bare å legge igjen fornuften på hylla før man setter seg ned å ser filmen og bare la galskapen ta over. 

 
Trapped In Paradise ble utgitt på VHS og Laserdisc i Desember 1994 og er nå også tilgjengelig på DVD fra 20th Century Fox. Filmen var dessverre ingen stor suksess da den kom og klarte så vidt å skrape inn nok penger til å dekke budsjettet for filmen. 

 
Filmen har godt med julestemingen med både snø, julepynt, juletrær, julemusikk så går helt fint under julekatagorien for å si det sånn. 

 
For min del en artig julekomedie med godt «overspill» og en artig historie, men sannsynligvis en film man enten vil like godt eller virkelig mislike så helt klart ikke for alle. 
 
Terningkast: 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar