15 desember 2018

Dag 15 – The Elf





Dagens film er den amerikanske filmen The Elf fra 2017. Filmen er regissert av Justin Price og har Lisa May, Lassister Holmes, Gabriel Miller og Natassia Halabi i hovedrollene. 

 
Synopsis: Som ung var Nick vitne til et tragisk mord, og hjemsøkes nå av mareritt som følge av dette. Etter å ha arvet en gammel leketøysbutikk oppdager han en nissedukke som ligger bortgjemt i en gammel kiste. Det viser seg snart at dukken er besatt av en ond og overnaturlig kraft, hvis eneste formål er å drepe så mange som mulig i løpet av den forestående høytiden. 
 


The Elf må ikke forveksles med Elf fra 2003 med Will Ferrel i hovedrollen. (Som ble sett her på bloggen 17. Desember 2012), for da kan barna fort få en annen julefilmopplevelse enn de ønsker for å si det sånn. 

 
Selskapet bak filmen Pikchure Zero Entertainment er kjent for å lage heller skuffende lavbudsjettfilmer. Noen eksempler på disse er The 13th Friday, Alien Reign Of Man, Den Of Darkness Og Forsken. Hvorav ingen av disse ligger over 3,3 i rating på IMDB. 

 
Dette er årets andre Juleskrekkfilm etter Juleblod som jo faktisk var bedre enn jeg hadde forventet, så jeg hadde litt forhøyde forventninger til denne filmen. 

 
Det viste seg dessverre å være dumt, da dette viste seg å være heller elendige greier både med tanke på historien, skuespillet og effektene. 

 
Skuespillerne har ikke allverden med erfaring, med kun noen filmer under beltet stort sett alle sammen, men med tanke på hvordan de spiller i denne filmen her tror jeg ikke de skal regne med så mange flere filmoppdrag i fremtiden heller for å si det sånn. 

 
Filmen sliter selv også med å holde seg selv i fokus da kinematografen tydeligvis ikke hadde noen gode dager på jobben, og ikke klarer å holde ting i fokus. Noe som vel ikke er verdens største problem, men noe som gjør at filmen blir virkelig slitsom å se på. 

 
Filmen inneholder også så minimalt med julerelaterte ting at det igjen virker som om at man har kommet på en glup ide om å bruke en Alv som hovedkarakter i filmen for å cashe inn på julefilmmarkedet. Bortsett fra den åpenbart falske snøen og plastjuletrærne da. 

 
Om de hadde forsøkt seg på å lage en litt humoristisk juleskrekkfilm kunne dette kanskje, kanskje fungert. Men når de kjører alt 1005 seriøst og stort sett ingenting henger på greit så fungerer det dårlig. Filmen varer heldigvis kun i 90 minutter, men noen av scenene er dratt ut til det lengste for å få opp lengden på filmen, noe som virkelig ikke gjør disse 90 minuttene korte. 

 
En av få ting i filmen som fungerte var i grunn musikken, som var over middels god. Det eneste problemet er at musikken ikke overhodet passet inn hverken i filmen eller i scenene der den var brukt, så man skulle nesten tro musikken var laget for noe helt annet og bare lagt med her fordi man ikke fant noe annet. 

 
Dette var begredelige greier og så langt i fra en julefilm som man kan komme. Filmen fungerer forøvrig også elendig som skrekkfilm så her er det i grunn bare å holde seg langt langt unna. Lei å gi bunnkarakter to dager på rad, men det er rett og slett ikke annet å gjøre. 

 
Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar