19 desember 2018

Dag 19 – Office Christmas Party




 Dagens film er den amerikanske filmen Office Christmas Party fra 2017. Filmen er regissert av Josh Gordon, og Will Speck og har T.J. Miller, Olivia Munn, Jason Bateman og Jennifer Aniston i hovedrollene. 

 
Synopsis: iblant må du feste som om jobben din står på spill. Når sjefen for et IT-firma forsøker å legge ned filialen til den festglade broren sin, må han og hans nestsjef Josh samle alle medarbeiderne og arrangere en uforglemmelig førjulsfest. Festen skal imponere en mulig klient og gi dem et salg som kan redde arbeidsplassene. Etter hvert som kvelden skrider fram, begynner festen å leve sitt eget liv og blir umulig å stanse. I mellomtiden forsøker Josh å finne sjefen sin, som har forsvunnet i nattens mulm og mørke.
 

Jennifer Aniston er vel et navn som bør være kjent for de fleste. Hun hadde jo en fremtredende rolle som Rachel i tvserien Friends fra 1994 til 2005 og var forventet en stor filmkarriere etter at den serien ble lagt ned. Hun har år sant skal sies spilt i filmer som The Break-Up, Office Space, Bounty Hunter, We’re The Millers Just Go With It, Along Came Polly og Bruce Almighty men film karrieren har liksom aldri helt tatt helt av. 

 
Jason Bateman er jo også en velrenommert skuespiller som også fikk sitt gjennombrudd i en tv serie, nemlig Arrested Development. Han har spilt i kjente filmer som Identity Theft, Bad Words, The Change-Up, Stete Of Play og Couples Retreat etter Arrested Development ble lagt ned i 2005. (Selv om serien spiller inn en ny sesong as-we-speak så vidt jeg vet). 

 
Jennifer Aniston og Jason Bateman har spilt med hverandre før da i filmer som The Break-Up og The Switch. De spilte forøvrig også sammen i filmene Horrible Bosses og oppfølgeren Horrible Bosses 2, så jeg må innrømme at jeg trodde at dette kanskje var en slags juleoppfølger til de filmene første gang jeg så traileren. Men disse filmene har ingenting med hverandre å gjøre. 

 
Skuespillerne gjør en god jobb med det de har fått utlevert og spiller godt av hverandre. Aniston som har spilt i litt mer dristige roller siden Friends tiden har her igjen tatt på seg en litt mer «voksen» rolle og passer godt som Carol Vanstone. 

 
Regissørene Josh Gordon, og Will Speck er relativt rutinerte komi-film skapere med filmene The Switch og Blades Of Glory på Cven. Nå er det sikkert jeg som igjen er gammel og ikke forstår meg helt på moderne huumor men på tross av at filmen er promotert som en hysterisk komedie, så tror jeg ikke at det var mer en et par ganger jeg smilte litt for meg selv, for dette var ikke veldig morsomme greier. Det artigete i filmen var faktisk out-takes rullen på slutten av filmen, noe som ikke akkurat er det beste tegnet på en god komedie. 

 
Som før nevnt er det noen få filmer som klarer å blande dette med å være julefilm og crazy-komedie, men jeg følte at denne ble litt i overkant. Det blir litt i overkant mye banning, dop og sex her for å kunne si at dette er en familiefilm, men det er vel kanskje ikke helt målgruppa heller da den vel heller er enslige og par mellom 18 og 40 et sted. 

 
Igjen så får jeg denne følelsen av at hele «Christmas» delen av både tittelen og historien liksom er slengt på for å kunne cashe inn under julefilmparaplyen. Filmen hadde fungert akkurat like godt (eller dårlig) om man hadde lagt handlingen midt på varmeste sommeren isteden for rundt juletider. 


 Men filmen har da litt julelementer som julemusikk, litt snø, julepynt, nissekostymer og juletrær er det jo i filmen så litt julestemning kan man jo få av filmen.

 

Navnet på filmen er visstnok basert på en sketch fra det populære tvprogrammet SNL som het «Office Christmas Party», men ideen kom fra Josh Gordon og Will Speck.

 

Flere steder rundt om i verden fikk filmen tittelen «Office Party» og i Tyskland fikk den tittelen «Dirty Office Party» dette vel først og fremst for å kunne selge og vise filmen lettere året rundt. 

 
Office Christmas Party var en kassasuksess med et budsjett på ca 45 millioner dollar og en inntjening på rundt 115 millioner dollar. Filmen hadde premiere 9. Desember 2016 og er nå. tilgjengelig på både streaming, DVD og Blu-ray. 







 En julekomedie som ikke falt i smak hos meg, men for de som liker denne type humor er den helt sikkert verdt å sjekke ut, men som før nevnt ikke en akkurat velegnet familiefilm. 
 
Terningkast:






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar