mandag 4. desember 2017

Dag 04 – A Christmas Carol

Dagens film er den britiske filmen A Christmas Carol fra 1977. Filmen er regissert av Moira Armstrong og har Clive Merrison, Bernard Lee, John Lee Messurier og Michael Holdern i hovedrollene. 

 
Synopsis: Ebenezer Scrooge starter juleferien med sin vanlige forakt, kjefter på sin trofaste assistent og hans lystige nevø. Men når julespøkelsene fra fortid, nåtid og fremtid dukker opp og tar ham med på en reise som avslører sannheter han nødig vil se, må han åpne sitt hjerte og gjøre godt igjen mange års ugjerninger før det er for sent. 
 
Filmen:

Jeg klarte ikke å finne noen trailer til akkurat denne utgaven av A Christmas carol så dreemed er traileren her hele filmen funnet på Youtube. Filmen er heller ikke den lengste med kun en spilletid på 60 minutter. 

 
 
Dette er faktisk den 13 utgaven av denne historien jeg har dekket her på bloggen noe som må sies å være ganske imponerende. Men historien er meget god og det er artig å se alle de forskjellige tolkningene som har blitt gjort opp igjennom de siste hundre årene. 

 
Denne utgaven av historien er ikke så veldig godt kjent etter hva jeg kan forstå med lite informasjon å finne om den, og med kun 240 stemmer på InternetMovieDataBase. 


Regissøren av filmen Moira Armstrong har livnært seg som regissør av tv-spisoder de siste 50 årene og har vært involvert i tv-serier som Armstrong, Lark Rise to Candleford, Where the Heart Is, The Bill, Midsomer Murders, Something in Disguise, The Wednesday Play, og Miss Marple. 

 
Når det gjelder skuespillerne har man jo fått med den del gode skuespillere. Bernard Lee er nok for de fleste kjent som M i de første 11 James Bond filmene og Michael Hordern er best kjent for å spille Sergeant Wilson i TV-serien Dad’s Army og Patricia Quinn som spilte Magenta i The Rocky Horror Picture show. 


Michael Hordern har faktisk ganske god erfaring med A Christmas Carol da han faktisik spiilte Marley i lAlastair Sim utgaven «Scrooge» fra 1951, som jeg så i 2011. Skuespillet er det absolutt ikke noe å si på. Alle de involverte ser ut dom de gir sitt ypperste her og selv om jeg personlig kanskje ikke ville nevnt Michael Hordern som en av mine favoritter i rollen gjrø han absolutt en meget god jobb her. 

 
Det som ifølge DVD coveret er det store trekkplasteret til akkurat denne utgaven av filmen er at de har benyttet seg av Dickes original dialoger, noe som skal gjøre den til den mest autentiske utgaven som var laget frem til 1977. Dette gjør jo det hele mer autentisk og annerledes enn de andre utgavene og er slettes ikke dumt. Selv om det fra tid til annen er en del litt vanskelige og gammeldagse setninger her og der. 

 
Det er ikke så vanskelig å se at dette er en ganske billig BBC produksjon i forholde til mange av de andre utgavene jeg har sett de siste årene, men det er liksom noe litt koselig med hele det litt billige oppsettet også. Det føltes litt som å se en teaterfortelling fra oppe på scenen for å si det sånn. 

 
Om det skal kritiseres litt for noe må det være at slutten av filmen er i overkant brå. Dette skyldes såklart at den kun varer i 60 minutter, men jeg føler godt de kunne utbriodert den siste akten i filmen i noen minutter til for å få med enda litt mer av historien, men jeg forstår at dette sannsynligvis er gjort slik av tidsmessige grunner.

En godt over gjennomsnittlig utført utgave av A Christmas Carol og vel verdt å sjekke ut for de som liker historien.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar