mandag 18. desember 2017

Dag 18 – Leathal Weapon
Dagens film er den amerikanske filmen Leathal Weapons fra 1987. Filmen er regissert av Richard Donner og har Darlene Love, Gary Busey, Danny Glover og Mel Gibson i hovedrollene. 

 

Synopsis: Veteranpolitimann, Murtaugh, samarbeider med den yngre selvmordsoffiser, Riggs. De har begge en ting til felles: De hater å jobbe med en partner. Nå må de lære å jobbe med hverandre for å stoppe en gjeng med narkotikasmuglere.

Trailer:

Leathal Weapon er en film jeg nok ikke har sett siden 2003 og aldri før på Blu-ray som er det valgte mediet jeg har benyttet i dag. Faktisk så husket jeg ikke at denne filmen hadde noen jule-elementer i det hele tatt, noe som er hovedgrunnen til at det tok meg 9 år av festivalen å se denne filmen. 


Men når filmen er akkompagnert av en julesang over åpnings tekstene sier det seg selv at dette er en julefilm. 

 

Filmen er regissert av Richard Donner som er et navn som bør være kjent for de fleste. Har har stått bak storfilmer som The Omen, Superman 1 og 2, Scrooges (som jeg så i 2010) og Maverick for å nevne noen. Samt alle fire Leathal Weapon filmene så klart. 

 
Samspillet mellom Gibson og Glover er glimrende og det er vel en grunn til at denne filmen er rangert som den beste «Buddy-Cop» filmen som er laget. De spiller veldig godt av hverandre og passer perfekt inn i disse rollene. Gary Busey spiller også meget godt i denne filmen og er glimrende i rollen som bad-guy Joshua. 

 
Bruce Willis var faktisk vurdert i rollen som Riggs i denne filmen, men rollen gikk til Mel Gibson foran han. Noe som i grunn var gledelig sett i retrospekt da Bruce Willis gjorde stor suksess i Die Hard året etter (som var en av de første filmene som ble omtalt her på bloggen). 

 
Julestemningen er også til stede her med julelys, juletrær og julemusikk. Det vil si bortsett fra snøen da som ikke overraskende er fraværende da handlingen er lagt til Los Angeles.

 
Filmen hadde et budsjett på 15 millioner dollar og spilte inn imponere 120 millioner kroner når den ble vist på kino verden rundt i 1987-88. 

 
I 2016 kom det en TV-serie basert på disse filmene med Clayne Crawfordog Damon Wayans i hovedrollene. Serien fikk gode omtaler og ble fornyet med en ny sesong i 2017. 

 
En glimrende actionfilm med nok juleinnehold til å få en plass i min førjulsrotasjon av filmer i årene fremover. 
 
Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar