torsdag 14. desember 2017

Dag 14 – Tom & Jerry Paws For A Holiday
Dagens film er den amerikanske filmen Tom & Jerry Paws For A Holiday fra 2004. Filmen er regissert av Joseph Barbera og har Chantal Strand, Ian James Corlett, Garry Chalk og Kathleen Barr som stemmegivere. 

 
Synopsis: Vinterkjølige klassikere fylt med perfekt komisk timing og visuelle skøyerstreker. Katten Tom og musen Jerry bringer deg rett inn i lattersalvene. 
 
Trailer:

Tom & Jerry Paws For A Holiday er en samling med Tom & Jerry shorts istedet for en langfilm, noe som jeg satt pris på. Jeg føler at Tom & Jerry gjør seg best i denne kortformen og det må se igjennom 15 kortfilmer med Tom & Jerry hørtes mye mer artig ut en en nyere langfilm. 

 
Tom And Jerrry: Santa’s Little Helpers: Tom Og Jerry havner på Nordpolen og må samarbeide for å klare å redde julen og lære den sanne meningen om vennskap. Første film ut er den lengste på disken og en ny tegnefilm fra 2014. Jeg er ikke så veldig overbegeistret for denne nye tegnestilen, da jeg ikke helt føler at det er en Tom & Jerry film jeg ser på. Når karakterene i tillegg prater blir det liksom ikke helt riktig. Men historien er underholdende nok og passer nok fint for de minste. 

 
Ho Ho Horrors: Tom drømmer søtt natten før juleaften men drømmen utvikler seg etterhvert til mareritt. Denne episoden er hentet fra TV serien Tom & Jerry Tales Fra 2006. Dette er den første episoden i serien med et juletema og er i utgangspunktet en trippelepisode sammen med Doggone Hill Hog og Northern Light Fish Fight. Jeg liker bedre tegnestilen på denne tegnefilmen og den har en undderholdende historie. 

 
Doggone Hill Hog: Tom og Jerry på aketur med problemer og forviklingen. Denne tegnefilmen kommer som før nevnt fra Tom & Jerry tales tvserien og kom i samme «episode» som Ho Ho Horrors. Her måtte en sekvens sensurerers bort når den gikk på TV, da det vistnok ikke var barnevenlig å se et ekorn som sitter på toalettet. Underholdende disse to, men barna får nok mer ut av disse en de voksne. 

 
The Night Before Christmas: Det er kvelden før juleaften og Jerry klarer ved et uhell å vekke Tom. Forviklinger følger. Her har vi en av de gode gamle tegnefilmene fra 1941 da Hanna & Barbera sto bak tegnefilmen. Uten tvil den beste tiden for tegneserien. Her har man en meget underholdende historie, glimrende animasjon og flott julemusikk. 

 
Adventures Inn Penguinland: Jerry blir venn med en sulten pingvin som er ute etter Toms iskrem, noe Tom misliker sterkt og forsøker å stoppe. Nok en episode fra Tom & Jerry Tales. Denne gangen fra andre sesong av serien i 2007. Denne episoden bestod av denne filmen samt Cat of Prey og Jungle Love. Men det er kun denne ene som har et vintertema. Nok en gang moderne tegnestil og helt klart mer rettet mot de små barna som helt garantert vil like denne godt. 

 
Hockey Stchtick: Tom vil spille hockey mens Jerry vil stå på skøyter. Nok en episode fra Tom & Jerry Tales. Denne gangen fra andre sesong av serien i 2008. Denne var satt sammen med Snow Brawl og Snow Mouse. Dette er jo helt grei barne underholdning og morsommere enn mye annet som går på barnetv nå om dagen, men helt overbevist blir jeg nok ikke. 

 
Snow Brawl: Fart og moro i snøen med Tom & Jerry. Som nevnt over en Tom & Jerry Tales episode og med fare for å gjenta meg selv, fint og underholdende for barna, ikke så mye for oss voksne. 
 


Polar Perril: Tom & Butch forsøker å fange Jerry for å spise han. Men når Jerry blir venn md en isbjørn får de problemer: Nok en episode av Tom & Jerry Tales, denne gangen fra første episode i første sesong fra 2006. Ble sendt sammen med Tiger Cat og Feeding Time. Det er mye av de samme typene scener i de fleste av disse Tales episodene jeg har sett til nå og jeg begynner nå allerde å bli litt smålei disse.  
Little Runaway: En baby-sel rømmer fra et sirkus og finner veien inn til tom & Jerrys hage. Her er vi tilbake til Hanna Barbera tiden og 1952. En underholdende episode, men passer ikke helt inn i sammenhengen her da den ikke har noe juletema føler jeg. 

 
Mice Follies: Jerry og hans venn oversvømmer kjøkkenet og bruker det som skøytebane. Enda en hanna Barbera episode denne gangen fra 1954. Virker som vi har fått en liten pause fra Tales-avdelingen noe som er godt. En god episode dette som føltes litt som tegnet ballet.


Southbound Duckling: Jerry lille venn har pakket kofferten og skal til å dra sør over for vinteren. Nok en Hanna Barbera episode denne gangen fra 1955. Nok en episode som ikke passer helt inn i temaet for dvden, men underholdene det er den. Denne episoden er plutselig i widescreen formatet mens alle de andre har vært 4:3 så her er det plutselige forandringer i formatet. 

 
Down Beat Bear: En dansende bjørn rømmer og finner veien inn i huset til Tom & Jerry. Mer Hanna Barbera nå fra 1956. Nok en widescreen episode dette her. Underholdene saker og veldig 50-talls, men nok en gang dårlig med juletematikk. Men jeg tar heller ti episoder uten juletema enn to Tom & Jerry Tales episoder til med juletema for å si det sånn. 

 
Mucho Mouse: En spansk katt er mer opptatt av å spille gitar enn å fange mus, men hvem andre enn Tom kommer da til for å hjelpe. Hanna Barbera igjen og denne gangen 1957. Virker som kilden deres til disse episodene alle er i widescreen. Ikke noe stort problem bortsett fra at man må stille om formatet på tv-en. Her har vi et spansk tema på episoden noe som er en hyggelig forandring, men dessverre dårlig med jul her også, men en meget god tegnefilm. 

 
City Dump Chumps: Tom og Butch sloss over hvem som skal få førsteretten til å fange Jerry. Nok en episode fra Tom & Jerry Tales dette her og kom da sammen med Joy Riding Jokers og Cat Got Your Luggage i første sesongen fra 2006. 
 
I følge DVDcoveret skulle også The Abominable Snowmouse være med på DVDen, men denne var ikke på DVDen og etter hva jeg kan se finnes det heller ingen episode med dette navnet. Det jeg mistenker er at de her egentlig henviser til er episoden «Snow Mouse» hvor de finner en «avskylig-snømus». Men denne episoden er jo heller ikke på DVDen så. 

 
Med en samlet spilletid på to timer for DVDen og 14 kortfilmer kunne de nok egentlig ha droppet av par av episodene uten juletema i utgangspunktet, men når det viser seg at disse er de beste episodene på hele DVDen så blir jo det litt dumt å foreslå. En ganske blandet affære dette her men noen glimrende gamle episoder og en god del litt labre nye episoder, men sånn familiemessig får man det beste til både store og små. 

 Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar