onsdag 13. desember 2017

Dag 13 –Santa with Muscles


Dagens film er den amerikanske filmen Santa with Muscles fra 1996. Filmen er regissert av John Murlowski, mens Garrett Morris, Robin Curtis, Don Stark og Hulk Hogan har i hovedrollene.


Synopsis: Blake Thorn har blitt millionær av å selge bodybuilder utstyr og kosttilskudd. En dag blir han jaget av politiet etter en misforståelse og han gjemmer seg da i et nissekostyme for å slippe unna politiet. Han presterer så å falle ned en søppelsjakt og miste hukommelsen, noe som fører til at han tror at han virkelig er julenissen. 
 
Trailer:

Hulk Hogan bør vel være en kjent person for de fleste men for de som ikke har det kan det jo nevnes at er en amerikansk Wrestler og skuespiller. Han var inne i Wrestling sirkuset fra 1977 til 2015 noe som må sies å være meget imponerende. 

 
På 80 og 90-tallet spilte han også i en god del filmer som No Holds Barred, MR. Nanny, Suburban Commando, The Secret Agent Cliub og The Ultimate Weaoon for å nevne noen. Ingen av disse filmene er spesielt gode, men de er da iallefall litt underholdende. Hans kanskje beste rolle var som Thunderlips i Rocky III, en film som i motsetning til de andre nevnte er glimrende. 

 
Santa With Muscles derimot er ikke glimrende. Den er faktisk blitt kåret til den tredje dårligste julefilmen (med over 20 00 stemmer) som er laget etter SantaClaus Conquers the Martians og Saving Christmas.
 
 

Min utgave av filmen kom på en «Great Comedy Movies» samling med fire filmer på en disk. Da sammen med «Tapeheads», «Ski School» og «The Secret Agent Club». Så om noen føler bildene her er av rimelig dårlig kvalitet er dette grunnen. 

 
Det er også en del andre kjente navn med i filmen som Ed Begley Jr., Clint Howard, Don Stark og Mila Kunis. Dette var forøvrig Kunis sin tredje spillefilm. Disse gjør en grei figur i filmen med det materialet de har fått utdelt, men dette er nok ikke den filmen som står øverst på résumé til noen av dem. 

 
Jeg er i grunn ganske glad i god slapstick humor utfør tav for eksempåel Charlie Chaplin eller Buster Keaton i sine glansdager. Ja sågar også Bud Spencer og Terrence Hill sine mer slapstick tunge filmer synes jeg er morsomme saker. Men Hulk Hogan slapstick er virkelig ikke det samme for å si det sånn. Når det som skal lage humor i filmen er Hulk Hogan som slår hodet sitt i en bjelke tre ganger på rad skraper man virkelig bunnen av humorbøtta for å si det sånn. 

 
Filmen har heller ikke akkurat mye juletematikk eller julestemning ved seg. Med andre ord et billig forsøk på å cashe inn litt ekstra penger ved å slenge på et «juletema». 

 
Noen filmer kan faktisk være så dårlige at de blir underholdende på grunn av akkurat dette. Troll 2, The Giant Claw og Plan 9 From Outer Space er gode eksempler på disse. Santa With Muscles havner desverre ikke i denne kategorien selv om jeg hadde et ørlite håp om det.

 
Alt i alt en rimelig elendig julekomedie uten festilige scener eller en god historie. Men liker du elendige filmer med over the top One-liners kan du jo bruke opp 90 minutter av livet ditt på å sjekke ut denne filmen. 

 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar