fredag 22. desember 2017

Dag 22 –The Man Who Saved Christmas


Dagens film er den amerikanske filmen The Man Who Saved Christmas fra 2002. Filmen er regissert av Sturla Gunnarsson og har C. David Johnson, Edward Asner, Kelly Rowan og Jason Alexander i hovedrollene. 

 
Synopsis: Leketøysprodusent A.C Gilbert må forsøke å holde julenstemningen ved like etter at krigen truer med å ta fra han både hans navn, rykte og leketøysimperium. 
 
Trailer:

The Man Who Saved Christmas er faktisk basert på en virkelig historie om leketøysprodusenten Alfred Carlton Gilbert. Gilbert er nok for de fleste kjent for å ha funnet opp «Erector Settet» som senere ble kjøpt opp av Meccano i England som nok er navnet vi her i Norge kjenner disse byggesettene under.

 
Hovedrolleinnehaver Jason Alexander bør være et kjent fjes for de fleste. Han gjorde stor suksess på slutten av 80 og begynnelsen av 90-tallet som George Constanza i serien Seinfeld. Men i likhet med mange andre skuespillere som gjør stor suksess med en karakter i en TV-serie har han dessverre ikke hatt noen stor filmkarriere etter at Seinfeld la inn årene i 1998. 

 

Han er heller ingen nykommer til dette med Julefilmer da han fatisk har spilt i A Christmas Carol fra 2004 (som står på listen for neste år) og som stemmen til Doc Holiday i animasjonsfilmen How Murray Saved Christmas. 

 
Skuespillet her er det ingenting å se på og det er hyggelig å se at Jason Alexander spiller både glimrende og en helt annen type karakter enn et man er vant til å se. Ed Asner spiller også meget godt i rollen som Charles Gilbert her. 

 
I og med at historien er basert på faktiske hendelser er det ingen overraskelse at den er både god og underholdene, men samtidig også ganske trist. Det er sjelden man ser julefilmer som er lagt til verdenskrigene så dette var en litt annerledes og velkomment plot punkt, på tross av at mange av hendelsene i filmen visstnok er flyttet en del i tid for å lage en mer underholdende film. 

 
Både settene, kostymene og rekvisittene ser bra ut og føltes autentiske, noe som er imponerende med tanke på at dette er en TV-film laget for NBC. Filmen har også godt med julestemning og både snø og julepynt er å se i omtrent hver scene. 

 
Filmen ble vist for førte gang på CBS i Desember i 2002 og ble gutt ut på DVD og Blu-ray av Echio Bridge Home Entertainment i USA i 2008. I England ble den også gitt ut i 2008, men da at Network. Denne er så vidt jeg har funnet aldri blitt gitt ut på disk i Norge. 

 
Helt klart en julefilm rettet mer mot det voksne publikum og jeg syntes den både var underholdene og god. Men de minste vil nok ikke få så veldig mye ut av denne filmen. 

 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar