søndag 24. desember 2017

Dag 24 – Julekongen

Dagens film er den norske julekalenderen Julekongen fra 2012. Filmen er regissert av og har Stella Stenman, Vetle Qvenild Werring, Emma Storvik og Bjarte Tjøstheim i hovedrollene. 

 
Synopsis: Kevin er 9 år og bor på Sølvskogen. Far er revisor og jobber for Randi Krohn som eier hele bygda. Mor er politi, lillesøster tror hun er en prinsesse, og storesøstrene krangler hele tiden. Det er snart jul, og familien har nettopp fått beskjed om at de må feire jul hos Kevins plageånd, Peder Krohn. Men så oppdager Kevin en tunnel som fører til en skjult ridderdal. Her har vinteren vært borte i 10 år, og det blir stor oppstandelse når Kevin tar med snø fra Sølvskogen. Innbyggerne i Ridderdalen tror at Kevin har magiske evner og kroner ham til konge. Men hvor har den egentlige kongen og dronningen blitt av? Nå er det opp til Kevin å redde jula - både for sin egen familie og for folkene i Ridderdalen. 
 
Trailer:

Julekongen er en Julekalender fra 2012. Den gikk hver dag fra 1. Desember til 24. Desember dette året og hadde godt over 200 000 seere gjennom hele julen dette året. 

 
I motsetning til de andre filmene her så har jeg da ikke overraskende sett et par episoder pr dag av denne stedet for å se hele den 12 timer lange serien i en lang sitting.


Mesteparten av filmen ble spilt inn i Oslo regionen og atriumhusene på Ammerud i Oslo og Bryn skole var sentrale innspillingungesteder. 

 
Skuespillerne syntes jeg gjorde en veldig god jobb i denne serien og da spesielt barneskuespillerne Oscar Reistad Fosse, Vetle Qvenlid Werring og Emma Rebecca Storvik. 

 
Personlig syntes jeg også det er morsomt å se en av mine favoritter Bjarte Tjøstheim i en litt mer seriøs rolle en det vi er vant til å se han. Bjarte er nok for de fleste kjent som en av trioen i Radioresepsjonen hvor han gjør stor suksess. 

 
Serien har plenty med norsk koselig julestemning jeg er veldig imponert over produksjonen av serien som jeg synes er virkelig god. Her har NRK virkelig overgått seg selv.


Det kom også kommet en film i 2015 med navnet Julekongen – Full rustning som er en direkte oppfølger til denne serien. Filmen var populær og hadde 271 000 besøkende på kino i 2015. Så denne vil nok bli sjekket ut et av de neste årene. 

 
En meget underholdende og god julekalender som så klart passer best for de yngre, men som vi voksne også kan ha det hyggelig med. Vel anbefalt. 

 
Terningkast:

Da gjenstår det å takke for besøket for i år og ønske velkommen til 10 år jubileum!!!! neste år :) Vi ses.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar