onsdag 20. desember 2017

Dag 20 – Mickeys Once Upon a Christmas

   
Dagens film er den amerikanske filmen Mickeys Once Upon a Christmas fra 1999. Filmen er regissert av Jun Falkenstein, Bradley Raymond og Toby Shelton og har Wayne Allwine, Russi Taylor, Tony Anselmo, Alan Young, Diane Michelle og Kelsey Grammar som stemmegivere. 

 

Synopsis: Nå kan du minnes tidligere tiders jul sammen med den berømte gjengen fra Disneys magiske verden. Tre helt nye tegnefilmer med alle dine favoritter fra Disneyuniverset. 
 
Trailer:

Originalt var det en helt annen film som sto på programmet denne dagen, men den filmen har jeg klart å legge på et lurt sted, så da får den vente til Festivalprogrammet 2018 isteden.

 
Mickeys Once Upon a Christmas er kjent som Mikke Mus og Vennne hans Feirer Jul her i Norge og ble gitt ut på VHS i 1999. Filmen ble i 2005 gitt ut på DVD og i 2014 på Blu-ray i en to disc utgave sammen med oppfølgeren. 

 
Mickeys Once Upon a Christmas består av tre separate julehistorier som alle tre er spesiallaget til denne julespesialen. 

 
Alle tre filmene har Kelsey Grammer som forteller I den engelske utgaven som såklart er den jeg har sett. Grammer er vel for de fleste kjent som Dr. Frasier Crane fra Tv-serien Frasier og Cheers. Men han har også vært involvert i andre julefilmer som for eksempel A Christmas Carol (2004) som er satt opp på listen for 2018.

 
Donald Duck Stuck On Christmas: Ole, Dole og Doffen ønsket ikke mindre enn at det var julaften hver dag. Det endte nesten med katastrofe, men de lærte til slutt å sette pris på julen som den er.
En sint Donald er alltid underhooldende, til og med under julehøytiden så denne er anbefalt. 

 

A Very Goofy Christmas: Langbein og Max sin tur til å minnes et eventyr som snudde opp ned på hele julen... helt til den ordentlige nissen kom på besøk, og alt ble bra igjen. Slettes ikek verst denne heller selv om jeg ikke er så overbegeistret for «Goof Troop» som er tegnefilmene med Langbein og hans sønn, som de gode gamle. Men artig denne her også. 

 

Mickey and Minnie's The Gift of the Magi: Mikke og Minni, som minnes den julen de selv avsto fra noe svært viktig, for å gjøre noen andres jul uforglemmelig. Helt klart den beset av disse tre tegnefilmene både når det kommer til historie og utførelse. Historien her er basert på The Gift of the Magi skrevet av William Sydney Porter i 1905, og er en historie jeg vil anbefale alle å lese. 

 
En Oppfølger til denne ble gitt ut i 2004 med navnet Mickey Twice Upon A Christmas. Denne har jeg ikke fått sett enda, men da har man den på lur til senere år. 

 
Alt i alt en underholdende tegnefilm som jeg faktisk ble litt overasket over hvor vellaget den var. Her var ting fortsatt håndtegnet og så bra ut, samt at historiene var både underholdende og gode. 


Vel anbefalt for både store og små denne her og med en spilletid på kun 60 minutter er den grei å sette på innimellom alt julemaset. 

 
 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar