mandag 10. desember 2012

Dag 10 – The Fourth Wise Man Dagens film er den amerikanske filmen The Fourth Wise Man fra 1985. Filmen er regissert av Michael Ray Rhodes og har Michael Sheen, Alan Arkin, Jerry Houser og Eileen Brennan i hovedrollene.Synopsis: Artaban, en fjerde vis mann, studerer profetiene og er vitne til stjernetegnet på himmelen som han håper og ønsker skal lede ham og hans trofaste tjener, Orantes(Arkin), til den ventede og lovede Messias. Artaban tar med seg tre verdifulle gaver som han vil overrekke Messias. I 33år er Artaban og Orantes på søken etter Jesus, bare at de stadig bommer ved hvert veiskille. Underveis bruker Artaban gavene sine til å hjelpe mennesker i dyp nød. Nå har han ingenting å vise fram til Messias når han skal møte Ham. The Fourth Wise man er bassert på boken The Story of the Other Wise Man av Henry Van Dyke. Boken ble første gang publisert i 1895 og har blitt republisert mange, mange ganger siden. 


Filmen derimot er en TV-film som ble vist under påsken i 1985. Filmen er e på mange måter en religiøs film, men den er fullt mulig å både forstå og bli underholdt av selv om man ikke er religiøs selv. 


Filmen har gode skuespillere som spiller meget bra i filmen. Både Martin Sheen i rollen som Artaban og Alan Arkin i rollen som Orontes gjør en meget god jobb her.Historien er enkel å følge, og overraskende underholdende. Filmen har både humor og varme, og selv om man kan se at budsjettet ikke var så stort så er den godt laget.Filmen er litt langdrøy i perioder og det er tidvis litt for lange monologer, men ikke noe som ødelegger filmen for å si det sånn.Jeg syntes også filmen sluttet litt brått, for plutselig var filmen ferdig for å si det sånn. Men i og med at dette var en TV film så er det kanskje ikke så veldig rart.Om man kan litt mer bibelhistorie en det jeg kan, så får man helt sikkert mer ut av filmen, men jeg syntes den var god og spesielt skuespillerprestasjonene var meget gode.


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar