lørdag 8. desember 2012

Dag 8 – How the Grinch Stole Christmas

 


Dagens film er den amerikanske TV-filmen How the Grinch Stole Christmas fra 1966. Filmen er regissert av Chuck Jones og har Boris Karloff i hovedrollene som fortelleren.Synopsis: Grinch hater julaften og alt som er relatert rundt emnet. Hans jobb er å finne ut hvordan han skal klare å få stoppet julen i å komme.How the Grinch Stole Christmas er nok den helt klart best kjente «julefilmen» for det amerikanske publikumet. Den har blitt vist omtrent årlig på TV og er blitt det store symbolet på jul for mange.
Den ble første gang vist som en julespesial i 1966 på CBS.Historien er basert på Dr Seuss sin bok med samme navn fra 1957. Hele historien er på rim, og Tv-filmen følger boken nesten eksakt. 


 
Dette er en glimrende tegnefilm, og med sine 26 minutter er den såpass kort at den kan sees flere ganger før jul. Karloff gjør en glimrende jobb med stemmegivningen til både fortelleren og Grinchen og selve animeringen er glimrende. 


 
Sangene som er med her er både morsomme og overraskende fengende og virkelig verdt å høre på .d Det har sågar også blitt gitt ut både Lper og cder med sangene fra filmen.Dte ble som sikkert de fleste har fått med seg laget en «live» film av denne historien i 2000 med Jim Carrey i hovedrollen. Ingen elendig film, men den har helt klart sine svakheter. 


 
Men TV-spesialen fra 1966 er en virkelig juleklassiker som er vel verdt å se. 


 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar