15 desember 2012

Dag 15 – Meet Me In St. Louis




Dagens film er den amerikanske filmen Meet Me In St. Louis fra 1944. Filmen er regissert av Vincente Minnelli og har Mary Astor, Harry Davenport, Margareth O'Brian og Judy Garland i hovedrollene.



Synopsis: Meet Me in St. Louis handler om familien Smith, som lever det gode liv i St. Louis året før den store 1904 verdensutstillingen i byen. Når en ny familie flytter inn ved siden av faller 17 år gamle Esther for sønnen i huset, men det verste tenkelig i hennes verden skjer da familien hennes må flytte til New York da faren blir promotert på jobben. Det viser seg at det kun er han som har lyst til å flytte, og resten av familien må innse at de må motvillig forlate hjemmet sitt i St. Louis.


 
:



Meet Me In St Louis er årets første Julemusikal. Denne filmen var i utgangspunktet ikke en film jeg vurderte å ha med i festivalen, inntil jeg leste litt på noen amerikanske websider.



Der var denne filmen dratt frem som en film veldig mange amerikanere så rundt juletiden, og dermed tenkte jeg den kunne kvalifisere.



I tilegg har man jo også den første «fremtreden» av en av vår tids beste julesanger i denne filmen, nemlig den glimrende «Have Yourself A Merry Little Christmas» fremført av Judy Garland.



Denne filmen er regissert av Vincente Minnelli, som faktisk litt etter å ha laget denne filmen giftet seg med Judy Garland. De fikk en datter, som er den annerkjente skuespillerinnene og sangeren Liza Minnelli.



Skuespillet i filmen er meget godt og hele «Smith-Familien» spiller glimrende. Men det er nok ingen tvil om at det er Garland som virkelig er stjernen i filmen, og filmen ble en av de mest populære filmene hun spilte i gjennom sin karriere.



Filmen foregår over en lengre tidsperiode, og «juledelen» innehar de siste 35-40 minuttene.



Dette er en MEGET hyggelig julefilm, men masse god musikk en underholdende historie og julestemning i massevis.





Terningkast:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar