onsdag 12. desember 2012

Dag 12 – Niko - Lentäjän poika
Dagens film er den Finsk-irske filmen Niko - Lentäjän poika fra 2008. Filmen er regissert av Michael Hegner og har Andrew Mc Mahon, Morgan Jones, Alan Stanford og Aileen Mythen i hovedrollene.Synopsis: Forestill deg en ung reinsdyrgutt som vet at pappa tilhører Julenissens legendariske flyvende hjelpere ? verdens aller kuleste reinsdyr! Men den unge gutten har aldri møtt ham, og ingen tror ham når han forteller om farens eventyr, eller når han sier at han også selv vil kunne fly en vakker dag. Han ramler stadig over ende, og alle de andre reinsdyrene bare ler av ham. Nå må han bevise at de tar feil.Filmen har faktisk 3 navn som den går under. Det originale finske som er Niko - Lentäjän poika, den europeiske tittelen som er Niko & The Way To The Stars, og den amerikanske tittelen som er The Flight Before Christmas. 


 
Denne filmen er faktisk laget i hele fire forskjellige land. Finland laget hoved animeringen for filmen, deretter ble den sendt videre til Irland, Tyskland og Danmark for å få fullført animeringen. Filmen varer i 80 minutter, men det ble laget en spesiell amerikansk 45-minutters utgave som ble vist på CBS i USA av The Weinstein Company Television. 


 
Filmen er visstnok primært rettet mot det amerikanske markedet og historien er derfor laget mer amerikanisert en først planlagt. I tillegg så er lip-syncen i filmen laget utifra et engelsk lydspor og ikke det finske, så den finske utgaven er litt ute av sync på visse steder i filmen. 


 
Dette er faktisk også den dyreste finske animerte filmen som er laget og kostet opp i mot 50 millioner kroner å lage. Men filmen er solgt til over 100 land og har spilt inn rundt 120 Millioner kroner, så da kan man ikke klage. 


 
Animeringen i filmen er slettes ikke verst, og ser bra ut. Dette såklart med tanke på at det er mindre selskaper som har laget filmen, og da kan man ikke forvente Pixar/Disney kvalitet over hele linja for å si det sånn.Historien i filmen er ikke den aller sterkeste, men dette er tross alt en film som er rettet mot yngre barn og jeg tror nok helt klart de vil bli underholdt i massevis. 


 
En oppfølger har i disse dager akkurat blitt sluppet på DVD. Den er kalt Little Brother, Big Trouble: A Christmas Adventure. 


En helt ok julefilm for de minste, uten de store svakhetene eller toppene.


 
 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar