torsdag 6. desember 2012

Dag 6 – Surviving Christmas
 Dagens film er den amerikanske filmen Surviving Christmas fra 2004. Filmen er regissert av Mike Mitchell og har Ben Affleck, James Gandolfini, Christina Appelgate og Udo Kier i hovedrollene.Synopsis: I stedet for å feire julen alene bestemmer Drew Latham seg for å reise til sitt idylliske barndomshjem. Når han ringer på døren oppdager han imidlertid at familien som bor der ikke er hans familie. Drew har allikevel bestemt seg for å feire en riktig gammeldags familiejul, og bestikker sin "nye" familie slik at han kan tilbringe julen hos dem. 


 
Surviving Christmas ble sluppet på kino i USA i Oktober 2004. Dette på grunn av at en annen Affleck film, nemlig Paycheck hadde release i Desember og de ville da ikke at de to filmene skulle konkurrere med hverandre. 
Å slippe en julefilm i Oktober var tydeligvis ikke en kjempegod ide for filmen ble ingen stor sukses. Filmen ble forøvrig gitt ut på DVD 21. Desember samme år, noe som må sies å være veldig tidlig etter kinopremieren. 


 
Den annerkjente filmwebsiden Rotten Tomatoes har forresten rangert denne filmen som den 91. dårligste filmen fra 2000-tallet. 


 
Ben Affleck var sammen med sin kamerat Matt Damon en av de store skuespillertalene på slutten av 90 og begynnelsen av 2000-tallet. Mens Damon nå er en av de største hollywood stjernene så har ikke Affleck sin karriere tatt av på samme måte. MEN han har nå derimot regissert to glimrende filmer i form av The Town og Argo, så kanskje dette er veien for han å gå i fremtiden.Filmen hadde ikke et ferdig manus når de begynte å spille den inn, så dte ble mange omskrivninger og endring på manuset underveis. I følge James Gandolfini var veldig mye av innholdet i filmen improvisert på stedet. 


 
Skuespillerne gjorde en god jobb i filmen følte jeg og både O'Hara, Gandolfini og Appelgate spilte meget bra. Affleck gjør det vel heller ikke så gæærnt, selv om jeg ikke er så overbegeistret for han.En helt ok julefilm sånn jevnt over og slettes ikke så dårlig som mange vil ha det til. Men jeg føler at slutten ble litt «nå må vi finne en måte å avslutte filmen på så vi gjør alle til venner igjen» og det er tydelig at de ikke hadde hele manuset ferdig når de begynte innspillingen. . 


 
Terningkast:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar