21 desember 2012

Dag 21 – Mickeys Christmas Carol


 Dagens film er den amerikanske filmen Mickeys Christmas Carol fra 1983. Filmen er regissert av Burny Mattinson og harAlan Young, Wayne Allwine, Hal Smith og Will Ryuan i hovedrollene.



Synopsis: Charles Dickens klassiske julefortelling fortalt gjennom Walt Disneys fantastiske figurer. 
 




Her har vi med andre ord nok en utgave av Charles Dickens udødelige A Christmas Carol.



Denne gangen er det Mikke og vennene hans som er i fokus. 



Denne filmen varer i kun 26 minutter, men de klarte jaggu å få presset inn mye historie på de få minuttene. Det er så klart noen deler som ikke er så utbrodert som i lengre utgaver, men de har fått med alt det vesentligste.



Når sant skal sies så er vel Scrooge McDuck (A.K.A Onkel Skrue) nærmest basert på Ebeneezer Scrooge i utgangspunktet, så det kunne i grunn ikke slå feil.



I tilegg må jeg si at jeg virkelig liker Disney sin animering i denne kortfilmen. Det føles veldig ut som klassisk disney selv om den ble laget så sent som i 1983.



Den ble for første gang vist i Oktober 1983 i England, mens den ble vist i Desember i Usa. Den fikk gode anmeldelser, og de fleste var enige med meg at dette var meget bra saker.



Uten tvil en av de beste utgavene av Dickens historie, og god underholdning for de minste. Samt at de får et innblikk i denne fantastiske historien.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar