23 desember 2012

Dag 23 – Tante Pose


Dagens film er den Norske filmen Tante Pose fra 1940. Filmen er regissert av Leif Sinding og har Joachim Holst-Jensen, Hans Bille, Einar Vaage og Henny Skjønberg i hovedrollene.

 

Synopsis: Under julefeiringen hos sorenskriver Bals blir det hemmelig forlovelse mellom to av hans vakre døtre og to studenter på julebesøk. Husdragen, tante Pose, spionerer på de unge. Tante Pose vil også gjerne bli gift, og kaster seg over den blyge sakfører Plum. Han redder seg i siste liten, og så blir det rett fra for de unge. 
 




Dette er faktisk den første julefilmen i år som jeg ikke ser alene. Min mor hadde lyst til å se denne filmen så da fikk hun såklart lov til det.

 

Dette er nok en av de aller mest kjente og best likte norske julefilmene som er laget. De eneste jeg kn komme på i farten som kanskje er bedre kjent er nok reisen til julestjernen. 


 
Filmen er bassert på boken med samme navn av den norske forfatteren Gabriel Scott. 


 
Tante pose er en virkelig god film, og helt klart en perle i den norske filmsammenheng. Den ble først satt opp som et hørespill i 1939, med mange av de samme skuespillerne (inkludert Henny Sjønberg som spilte Blanca i filmen).

 

Filmen ble gitt ut i 1940 og ble en slager allerde fra første stund. Filmen ble for første gang vist på TV i 1970. 

 

En meget underholdene og morsom film, med en glimrende rolletolkning av Hans Bille som Oberst Hans Thue. 

 
 
Så her er det bare å finne frem kneppkakene og sette seg godt til rette i godstolen.



Terningkast:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar