05 desember 2012

Dag 5 – The Man Who Came To Dinner




Dagens film er den amerikanske filmen The Man Who Came To Dinner fra 1942. Filmen er regissert av William Keighley og har Grant Mitchell, Jimmy Durante, Ann Sheridan og Bette Davis i hovedrollene.



Synopsis: Sheridan Whiteside, en eksentrisk radio forteller blir skadet på trammen til en prominent Ohio Familie og må bli hos den uvillige familien i noen dager. Sheridan forsøker å laget et komplott for å fikse husholdets problemer, men har han gjort en feil?






The Man Who Came To Dinner er bassert på et Broadway stykke laget av George S. Kaufman and Moss Hart og det ble vist for første gang 16. Oktober 1939. Det ble spilt hele 739 ganger før det ble tatt av plakaten.



At filmen er bassert på et teaterstykek kan man faktisk se når man sitter og følger med. Mesteparten av handlingen foregår i et rom.



Skuespillet i filmen er meget godt, og spesielt Monty Wolley og Bette Davis spiller glimrende her. Det er moro å se Jimmy Durante i en ny julefilm. Han spilte som kjent i The Great Rupert som jeg så i løpet av fjorårets festival.



Mary Wickes spilte faktisk samme rolle i denne filmen som hun gjorde i Broadway musikalen. I tilegg spilte hun også i TV-versjonen av samme stykke som kom ut i 1972.



The Man Who Came To Dinner er en god film, som helt klart har sin sjarm. Den kan nok for mange føles litt utdatert, men liker man gamle klassiske filmer fra 50 og 50-tallet vil nok denne falle i smak.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar