06 desember 2018

Dag 06 –Mr. Christmas

  




















Dagens film er den amerikanske filmen Mr. Christmas fra 2005. Filmen er regissert av Beth Brickell og har Abigail Kinslow , Ireland Rose Maddox, Jen Celene Little og Jace Mclean i hovedrollene. 

 

Synopsis: En ung far sliter med å få endene til å møtes på sin depresjonstid-lønn og sliter med å få kjøpt julegavene som hans 5 år gamle datter ønsker seg av julenissen. Hvordan skal han klare å få endene til å møtes og lage en hyggelig jul for sin lille familie. 
 
Trailer:

Da var det tid for mer TV-film, denne gangen i form av Mr. Chrsistmas. Dette er en ganske kort film med kun 56 minutters spilletid, så en fin film å velge en dag man har det litt ekstra travelt, men ønsker å få klemt inn en ekstra julefilm i løpet av dagen. 

 
Kostymene og lokasjonene i filmen her har de gjort en meget god jobb med, spesielt med tanke på et budsjett på kun en million. Hovedproblemet derimot er at filmen er skutt på video, noe som gjør at den mister noe av «filmmagien» og ser litt mer tv-serie aktig ut for å si det sånn. 

 

Skuespilleren gjorde en ok jobb i denne filmen, på tross av at mange av de hadde dette som sin første store skuespillerjobb. I tilegg så er det vel kun to av hovedskuespillerne som faktisk har fortsatt karrieren innenfor film etter å ha spilt her, da i form av Jace Mclean og Abigail Kinslow. Selv om barna kanskje tidvis sliter litt med å leve seg inn i rollene.


Produksjonsselskapet bak filmen, Luminous Films er litt i samme kategori som skuespillerne her, da dette var den andre produksjonen de laget og også den siste. Den første var en dokumentar med navnet Hand of Fate. 

 

Men dette er kanskje ikke så rart da dette viser seg å være filmselskapet til regissør Beth Brickell. I følge websiden deres så er hovedmålet deres å lage positive filmer for hele familien , noe de jo har fått til i alle fall her. 

 
Historien i filmen er lett å følge og underholdende nok, selv om de minste barna kanskje vil slite litt med med det faktum at settingen er satt til 1940-tallet. Men da er det en god anledning til å forklare barna hvorfor ting var som de var rett etter Pearl Harbour angrepet i USA. 

 
Filmen har godt med julestemning med både julemusikk, juletrær og alt som hører julen til, bortsett fra snøen da, som er litt fraværende i Arkansas. 

 
DVD utgaven jeg sitter med inneholder også en ekstra sekvens med Bloopers og outtakes fra innspillingen, noe som var morsomt å se. Ut i fra disse er det lett å se at Beth Brickell ikke hadde noen kjempelett jobb med å regissere barna her, for de sliter veldig med å «spille» i disse filmene og ikke leke for å si det sånn. 

 
Til å være en lavbudsjetts Tv film ble jeg positivt overasket og man skal ikke se bort fra at dette er en film som havner i spilleren igjen om noen år. 

 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar