10 desember 2018

Dag 10 – Christmas At Graceland



















Dagens film er den amerikanske filmen Christmas At Graceland fra 2018. Filmen er regissert av Eric Close og har Ned Vaughn , Tamara Austin, Kellie Pickler og Wes Brown i hovedrollene. 

 
Synopsis: Laurel, som er en travel businness dame fra Chichago, drar til Memphis for å sikre en avtale med byens eldte famileeide bank. Mens hun er der treffer hun på sin gamle flamme Clay, som er en lokal musiker med store ambisjoner. Vill kjærligheten igjen blomstre eller blir dette kun hyggelig mimring fra gamledager. 
 

Da er det i dag tid for en rimelig ny film i form av Christmas At Graceland. Denne ble vist på Hallmark Chanel den 17 November 2018 så for litt under en måned siden med andre ord. 

 

For de som som kanskje ikke er så bevandret i musikkhistorien så er Graceland navnet på hjemmet til Elvis Presley i Memphis Tennessee, hvor han bodde mellom fra 1958 til sin død i 1977. Huset ble åpnet for publikum i 1982 og er et av de mest populære turist-destinasjonene i USA. 

 
Christmas At Graceland er forøvrig den første filmen som er filmet inne i Graceland, noe som overasket meg litt. Jeg ville ha trodd at det var flere filmer tidligere som hadde fått tillatelse og mulighet til å bruke denne i filmsammenheng, men den gang ei. 

 
Christmas at Graceland er den første filmen i regissørstolen for Eric Close, da han tidliere kun har regissert et par eipsoder av tvseriene Nashville og Without A Trace. Han er mer rutinert som tv-skuespiller med roller i ting som Taking Liberty, Dark Skies, Taken, Without A Trace, Criminal Minds og en liten rolle i min favoritt TV-serie MacGyver.


Kellie Pickler er ikke en dame jeg kan si å ha sett ifør, noe som ikke er så rart i og med at hun et par små tv optredner før denne filmen som da er hennes langfilm debut. I USA er hun best kjent som sanger med 4 utgitte album, for å ha deltatt i 2005 utgaven av Idol og å vinne Dancing With The Stars i 2013. 

 
Både hun og Wes Brown (ikke fotballspilleren) gjør gode rolletoninger i hovedrollene her og spilte godt av hverandre syntes jeg, selv om det kanskje blir litt i overkant sukkersøt til tider. 


 
Historien er underholde nok den, men hovedgrunnen til at dette fungerer såpass godt som det gjør er nok rett og slett genistreken med å innvolere Graceland og å legge handlingen dit. Ellers er det din typiske «gammel kjærlighet funnet igjen og se den blomstre opp i løpet av 1,5 timer» historien man har sett noen hundre ganger før i andre romantiske komedier. 

 
Musikken i filmen er også verdt å nevne da Kellie Picker har en helt ok sangstemme og gjør et par gode låter her (inkludert fire!!! utgaver av Silent Night) men som julesang entusiast så er det gøy å høre plenty med Elvis Presley julesanger i filmen, noe som såklart trekker opp karakteren. 

 
Filmen har godt med julestemning i form av både julepynt, julemusikk, juletrær og snø. Deler av filmen er som nevnt filmet i Memphis, men i og md at det veldig sjelden snør der så er en del av scenene filmet utenfor Tennessee. 

 
En overraskende god julefilm med en artig setting og gode skuespillerprestasjoner. En hyggelig og litt annerledes romantisk julefilm. 
 
Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar