09 desember 2018

Dag 09 – The Christmas Secret




Dagens film er den amerikanske filmen The Christmas Secret fra 2014. Filmen er regissert av Norma Bailey og har Michael Hogan , John Reardon, Susan Hogan og Bethany Joy Lenz i hovedrollene.


Synopsis: Når livet hennes er i ferd med å gå i stykker finner Christine et magisk familie-arvestykke som fører med seg lykke, kjærlighet og glede under julehøytiden. 

 Trailer:

Da var det tid for mer TV-film og ikke overraskende er det Hallmark Chanel som står bak denne TV-filmen. Den ble vist som en del av Hallmark Movies & Mysteries den 7. Desember 2014. Den ble forøvrig gitt ut på DVD i Mars 2017 som en del av Hallmark Chaels Holiday Collection. 

 
Filmen er basert på boken The Christmas Secret skrevet av Donna VaLiere. VanLiere er en velettablert «julebok» forfatter, men hele 10 julebøker på sammvittigheten. Av disse har faktisk 4 blitt filmatisert i form av The Christmas Blessing fra 2005, The Christmass Hope fra 2009, The Christmas Secret og The Christmas Note fra 2015. 

 
Regisør Norma Bailey var forøvrig regisør også på The Christmas Hope fra 2009, i tillegg til at hun også har regissert mange andre TV-filmer for Hallmark Chanel, der i blant en av filmene i Garage Sale Mystery serien som jeg liker godt. 

 
Hovedrolleinnehaver Bethany Joy Lenz er ei dame jeg ikke har sett så mye til før. Jeg ser at hun blant annet har spilt i julefilmene Snowed-Inn Christmas og Poinsettias for Christmas (som jeg ikke har sett) samt roller i tvseriene One Three Hill, Dexter og American Gothic. 

 
Hun gjør i alle fall en meget god jobb i rollen som Christine her i filmen og basert på hennes rolletolkning her så er det nok fort sånn at Snowed-Inn Christmas og Poinsettias for Christmas blir satt opp på en potensiell liste for 2019. (Eller dukker kanskje en av dem opp allerede i 2018 ;) Hvem vet). 

 
Etter å ha sett ganske mange Hallmark filmer de siste årene så sitter jeg på en måte hele tiden med en sånn forutbestemt mening før filmen starter om at hver film kommer til å være heller dårlig med lav kvalitet på skuespill, dårlig historie og billige rekvisiter. 

 
Men her motbeviser The Christmas Secret meg til det fulle. Skuespiller meget godt, historien er koselig og underholdende og filmen ser meget bra ut til å være en tv-film. Filmen oser også av julestemning med alt man både forbinder og ønsker å se i henhold til julen. Her er det snø, julesanger, julepynt og juletrær.


Det er faktisk en god del gjenbruk i denne filmen. Musikken i filmen er den samme musikken som ble brukt i The Christmas Hope fra 2009, mens cafeen som deler av handlingen foregår på er var også med i The Christmas Note fra 2013. Så Hallmark vet å gjøre det beste ut av tidligere rekvisitter og produksjoner. 

 
En såkalt «feel-good»film med både en koselig historie, litt romantikk, samt tårer og latter. Vanligvis ville jeg personlig kanskje syntes historien var litt for søt, koselig og tårefylt, men som før nevnt så liker jeg at julefilmene mine er litt i overkant koselig og hyggelig. 

 
En overraskende god tv-film med gode skuespillerprestasjoner og melankoslk historie. Vel anbefalt for de som vil ha en litt mer følelsesfylt julefilm.

Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar