23 desember 2018

Dag 23 – Bad Santa 2






















Dagens film er den amerikanske filmen Bad Santa 2 fra 2016. Filmen er regissert av Mark Waters og har Christina Hendricks , Tony Cox, Kathy Bates og Billy Bob Thornton i hovedrollene. 

 

Synopsis: B Full av billig whisky, grådighet og hat slår Willie seg sammen med bestevennen Marcus for å rane fattighjelpen på julaften. Thurman Merman dukker opp, nå 21 år gammel og med samme ustoppelige matlyst, og Willie sliter også med å styre seksualdriften etter veldreide Diane . Til alt overmål får Willie også moren Sunny på nakken - og julegudene skal vite at eplet ikke faller langt fra julegrana!


Da er det tid for nok en oppfølger og nå oppfølgeren til Bad Santa. Bad Santa gjorde stor suksess da den kom ut 2003 og ble raskt en «kult-julefilm». Men jeg må si jeg ble litt overrasket når jeg fikk vite at de 13 år etter den første skulle gi ut en oppfølger. Men her er den altså. 

 
Filmen hadde en kronglete vei for å bli laget, og ble først nevnt til å bli spilt inn i 2009 med en utgivelse i 2011. Men på grunn av mange omskrivninger av manus, bytte av regissør før innspillingen startet og problemer med å få filmingen til å passe inn i Thorntons timeplan tok det altså 7 år før filmen var klar for kinovisning. 

 
Skuespillet i filmen er overbevisende og Thornton er jo på mange måter skapt for å spille rollen som Willie, noe han jo også viste i den første filmen. Tony Cox er også tilbake i denne filmen og det er synd han ikke får flere filmroller enn det han gjør om dagen for han er meget god og underholdende skuespiller. 


 
Kathy Bates er ny i Bad Santa sammenheng og er veldig artig i rollen som Sunny Soke her og viser at hun fortsatt er en kvalitets skuespiller å regne med. 

 
Christina Hendricks er vel ei dame som er best kjent for å ha spilt i Mad Men og generelt sett mer seriøse roller, så det er artig å se henne slippe seg litt løs i denne «over-the-top» komedien.


Alle som har sett den første filmen vet at dette ikke er din «vanlige-familievennlige julefilm». Her er det plenty med banning, sex, prostituerte, drikking, voksen humor og generelt dårlig oppførsel over hele linja.


Historien her er ikke like underholdende som den første filmen, men jeg liker godt såkalte «heist-filmer» og denne passer jo godt inn-under denne paraplyen, så litt bonuspoeng fra meg der. Noen av vitsene er kanskje litt i overkant og det blir tidvis litt vel mye på-trengende morsomheter, men stort sett var dette underholdene saker. 

 
Men filmen har da også litt «julete» kvaliteter også med både nissedrakter, snø, julemusikk, julepynt, juletræ og julegaver. 

 
Filmen ble dessverre ingen finansiell suksess da den kun dro inn 23 million dollar av et budsjett på 26 million. Så det spørs vel om det noen gang vil komme en tredje oppfølger. 


Filmen er tilgjengelig på DVD og Blu-ray, men Netfli ser ikke ut til åha filmen, så da får de som føler for å se den kjøpe fysiske kopier :) 

 
Helt klart ikke din konvensjonelle julefilm dette her, men for oss voksne så er dette underholdende julehumor som fungerte overraskende godt. 

 
Terningkast:




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar