12 desember 2018

Dag 12 – Jul I Blodfjell
















Dagens film er den norske julekalenderen Jul I Blodfjell fra 2017. Serien er regissert av Lars Kristian Flemmen og har Trond Fausa, Lene Kongsvik Johansen, Jon Øigarden og Atle Antonsen i hovedrollene. 

 
Synopsis: Søkkrike og døende Konrad Soot inviterer hele Soot-slekten til å tilbringe desember sammen med ham. En arv skal fordeles, og kun de som er på Blodfjell hele førjulstiden er med i vurderingen. En arv noen vil ha til enhver pris: Hver dag er det én som blir drept. 
  


Da er vi halvveis i årets FilmFestival og det er tid for enda en Julekalender. Denne gangen TVNorge sin Julekalender fra 2017, Jul I Blodfjell som skal under lupen. Jeg så aldri serien når den gikk på TV i 2017, først og fremst for å kunne få et førsteinntrykk av serien når jeg så den på festivalen i år. 

 

Tvnorge har de siste 18 årene siden 2000 produsert 7 julekalendere av varierende kvalitet. Serier som «Nissene På Låven», «Nissene Over Skog og Hei» og «Asbjørns Julekalender» var ganske suksessfulle når de har blitt vist mens serier som «Ungkarsnissen», «Jul i Tøyengata» og «Unge Fleksnes» ikke var like store suksesser de årene de ble vist. 

 
Konseptet i Julekalenderen er i grunn et kjent grep innenfor krim sjangeren da en karakter blir tatt av dage i hver episode. Så med andre ord som tatt ut av Agatha Christies «Og dermed var det ingen» roman eller filmen «And then there were none» om man helle foretrekker filmutgaven. 

 
Regissør Lars Kristian Flemmen er en mann med god erfaring når det kommer til TVNorge produksjoner da han har registre serier som Asbjørn Brekke Show, Kollektivet, Mellom Bakkar Og Berg, Costa del Kongsvik og Parterapi for kanalen før denne julekalenderen. 

 

Serien er visstnok en av de dyreste seriene TVNorge har produsert til dags dato og dette syntes godt, da det er både glimrende rekvisitter, kostymer og lokasjoner i serien. 

 

Det er flere karakterer i serien som tydelig er inspirert av Hollywood produksjoner. Blant annet et par tre karakterer fra den glimrende Filmen The Shining av Stanley Kubrick. De som har sett serien bør ganske lett klare å gjette seg til hvilke karakterer. 

 
I denne julekalenderen har de virkelig skaffet en hel bråte med gode og anerkjente norske skuespillere. Med navn som Trond Fausa Aurvåg, Ine Jansen, Atle Antonsen, Lene Kongsvik, Fridtjov Såheim, Kevin Vågenes , Jon Øigarden, Sigmund Sæverud og Jørgen Langhelle på rollelista skal det mye til for at dette ikke blir underholdende, noe det virkelig også er. 

 
Serien er både underholdende, morsom og spennende, og overasket meg litt da det faktisk var lagt mer vekt på krim-delen enn jeg forventet, da jeg var redd dette skulle bli mer slapstick og parodi hele veien. Så med andre ord positive saker. 

 
Undertegnede så serien i løpet av en lang tirsdagkveld, og fikk da kanskje et litt annet inntrykk av serien enn om man hadde sett en episode hver dag, da man har litt mer tid til å prosessere hva man har sett. Så den gjør seg nok da ikke overraskende bedre som en episode-serien, enn at man lager den om til en slags lang spillefilm slik jeg gjorde. 

 
Jeg ble meget positivt overasket over serien og denne vil helt klart bli sett fra år til år for min del som en del av juleforberedelsene da dette var artige saker. Og som tittelen på serien tilsier, helt klart en serie for det litt mer voksne publikum dette her. 

 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar