tirsdag 6. desember 2016

Dag 06 – KrampusDagens film er den amerikanske filmen Krampus fra 2015. Filmen er regissert av Michael Dougherty og har Allison Tolman, Toni Collette, Adam Scott og Emjay Anthony i hovedrollene.


Synopsis: Når den dysfunksjonelle familien til Max ryker i tottene på hverandre under julefeiringen, bestemmer han seg for at han hater julen. Men mangelen på julestemning lokker til seg den onde demonen Krampus. 
  

Dette er årets første lånefilm, så stor takk til Kurt Morgan Skjæringrud for lånet av filmen. Siden det i kveld faktisk er "Krampusnacht" så passer jo denne filmen glimrende i dag.

 
I fjor så jeg terningkast 1 filmen Krampus - The Christmas Devil fra 2013 som varbegredelige greier. Mange ville da kanskje vært ganske skeptiske til å slenge seg på nok en krampus film ,men denne filmen har både et hyggelig budsjett på 15 millioner dollar (i motsettning til den forrige Krampus som hadde 500 000 dollar) og hederlig omtale i både utenlandske og norske nyhetskilder. Min favoritt webside Internet Movie DataBase lister for eksempel denne filmen med en 6,2 av 10, mens Krampus fra 2013 har en heller trist 1,7. 

 
Regissør Michael Dougherty har erfaring fra årstids-horro fra før i og med at han før har regissert den Halloweenbaserte «Trick 'r Treat» fra 2007 som jeg av en eller annen grunn enda ikke har fått rotet meg til å se. Han er også den heteste kandidaten til å regissere «Godzilla 2» som kommer i 2019. 

 
Krampus er en meget underholdene jule-skrekk-komedie som fungerer godt på begge plan. Filmen er kanakje ikke ekstremt skummel, men den har god stemning og atmosfære. 

 
I tilegg føler jeg at filmen gir en slags merkelig julestemning også, for det er mye flott juledekorasjon, snø, snømenn, julegaver, julemusikk og alt som hører julen til, så godt å se at også dette er blitt satt pris på i denne skrekkfilmen. 

 
Skuespilleren syntes jeg også gjorde en god jobb i denne filmen og man fikk en god oppbygning av de forskjellige karakterer gjennom filmen. Dette iallfall sett opp i mot 2013-Kampus som hadde heller dårlig med likendes karakterer generelt sett. 

 
Jeg har hørt folk klage på at de syntes at effektene i filmen var heller dårlige og at ting så veldig uekte ut. Men saken er den at det primært er brukt praktiske effekter i filmen, isteden for CGI-effekter, og dagens film-tittere er nok blitt mer vant til at ting er mer glattpolert og pent, enn vi som liker litt eldre filmer. 

 
Filmen skulle egentlig ha lansering 25. November 2015, men lanseringsdatoen ble flyttet til 4. Desember for å havne på «Krampusnacht»-dagen, som er en Østerisk festival som feirer at Krampus kommer for å straffe de slemme barna. 

 
Filmen gjorde det forøvrig også meget godt når den gikk på kino og dro inn godt over 60 millioner dollar på en 15 millioner dollar budsjett, så imponerende saker. 

 
Jeg ble i grunn positivt overasket over filmen og det er gøy å se at noen faktisk tørr å lage en mer skrekk-basert julefilm som fungerer som bare det. Positivt overasket. 

 
Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar