lørdag 24. desember 2016

Dag 24 - Remember the NightDagens film er den amerikanske filmen Remember The Night fra 1940. Filmen er regissert av og har Sterling Holloway, Elizabeth Patterson, Fred MacMurray og Barbara Stanwyck i hovedrollene.


Synopsis: Like før jul blir Lee Leander tatt for butikktyveri. Dette er hennes tredje forseelse. Hun blir tiltalt av John Sargen som ønsker å få utsatt rettsaken siden det er vanskelig å få noen fenglet undre julehøytiden. Men etterhvert begynner han å syntes synd på hene, ender opp med å betale kausjon for henne og tar henne med hjem til sin mor i julen. I disse hyggelige omgivelsene ender de opp med å bli forelsket. Men da dukker et problem et. Hva skal de gjøre under den kommende rettsaken? 
 


Da er det tid for årets siste film ut og i år avslutter vi med en god gammel julefilm fra 1940 som jeg faktisk aldri har hørt om før. 

 
Dette var Stanwyck og MacMurray sin første film sammen og senree spilte de sammen i storfilmer og klassikere som Double Indemnity (1944), The Moonlighter (1953) og There's Always Tomorrow fra 1956. 

 
Regissør Mitchell Leisen er en av de store romantikk-filmskaperne i Hollywood. Han regiserte i løpet av sin filmkarriere 50 filmer og brorparten av disse er romantisk komedier. Blant hans beste filmer finner vi The Girl Most Likely.I tilegg regiserte han «To Each His Own» og «The Mating Season» hvorpå den første vant Oscar for beste kvinnlige hovedrolle for Olivia Haviland og den andre ble nominert til i kategorien beste kvinnlige hovedrolle i for Thelma Ritter, som desverre tapte den til Kim Hunter i A Streetcar Named Desire. 

 
Både Stanwyck og MacMurray er to skuespillere jeg har veldig sansen for, og de gjør sjelden dårlige prestasjoner i filmene de spiller i. Så er også tilfellet her da begge to spiller meget meget godt.


Denne filmen er helt i min gate. Tempoet i filmen er rolig og bedagelig, vi har ingen raske klipp, eller håndholdte kameraer å surre rundt med noe som ødelegger mange moderne filmer. Det faktum at det hverken er vold eller banning i filmen er så klart også et stort pluss når det kommer til denne typen julefilmer. Det eneste som kanskje kan trekkes litt for sånn sett er at Fred Toones i rollen som Rufus er litt i overkant overdrevet, slik det dessverre var for mange mørkhudede skuespillere på denne tiden. 

 

En underholdende og meget god klassisk julefilm som kommer sterkt anbefalt fra meg. 

 

Terningkast:

Da har man faktisk vært igjennom 192 filmer til nå i løpet av årene dette har foregått og jeg har vel da sett mye av det som er essensiell julevisning. Men fortvil ikke, det blir med 99% sannsynlighet iallfall ett år til med julefilmer her. Ses Julen 2017.

2 kommentarer:

  1. Hmmm. Hvordan har du klart å se 199 filmer fordelt på et antall partalls dager? ;)

    SvarSlett
  2. Si det du ;) Var nok jeg som var litt rask til å telle opp antall innlegg på siden istedet for å drive litt mattematikk. 24*8 blir vel 192 filmer som er det korrekte. Rettet nå ;)

    SvarSlett