torsdag 8. desember 2016

Dag 08 – Rich Little's Christmas Carol


Dagens film er den Kanadiske filmen Rich Little’s Christmas Carol fra 1978. Filmen er regissert av Trevor Evans og har Rich Little i hovedrollene.


Synopsis: I denne nmanns forestllingen finner man Rich Little i Alle follene. Ebeneezer Scrooge hater juilen og alt som hører den til. Da er det opp til fortidens, nåtidens og fremtidens-jul å overbevise han om at julen egentlig er en fantastisk tid. 
 
Trailer:

Nok en utgavse av Charlees Dickens kjente og kjære julehistoire. Faktisk den andre på åtte dager i løpet av årets festival og tolvte gjennom hele festivalens historie. 

 
Rich Little spiller 16 roller i denne filmen. Alle rollene er en «parodi» på kjente skuespillere fra filmens gullalder. Blant disse finner man W.c Fields, Humphrey Bogart, Peter Sellers, Jimmy Stewart, Stan Laurel og Oliver Hardy for å nevne noen. 

 
Akkurat dette med at Rich Little spiller såpass mange roller og i tilegg da parodierer disse gode gamle kjente skuespilleren er nok hovedgrunnen til at jeg liker denne utgaven godt. For mange vil nok de aller fleste av diss parodiene bety lite da disse skuespillerne ikke lenger er så dagsaktuelle, men jeg liker det veldig godt. 

 
Denne utgaven av A Christmas Carol ble vist på CBC (Canadian Broadcasting Corporation) i Desember 1979 for første gang og har vært en julefavoritt i Canada siden. Den er ganske kort med en spilletid på kun 50 minutter, så sånn sett er den helt greit å klemme inn i en hektisk juletimeplan uten å oppta for mye tid. 

 
Om man skal si noe negativt om denne julespesialen så må det nevnes at den er ganske lavbudsjett og er skutt på video, noe bildekvaliteten bærer godt preg av. I tillegg så har det blitt lagt på et latterspor på denne spesialen noe som jeg ikke helt hører hjemme i filmverdenene. 

 
Dette er nok ikke den beste adapsjonen av A Christmas Carol som er laget, men helt klart en av de mest unike og for det skal den ha skryt. Primært anbefalt til stor-fans av historien, men vel verdt å sjekke ut for hva den er. 

 
Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar