søndag 18. desember 2016

Dag 18 – The Man in the Santa Claus Suit


 

Dagens film er den amerikanske filmen The Man In The Santa Suit fra 1979. Filmen er regissert av Corey Allen og har Bert Convy, John Byner, Gary Burghoff og Fred Astaire i hovedrollene.


Synopsis: En mystisk eier av en kostymebutikk låner ut en nissedrakt til tre vidt forskjellige personer. En mattematikklærer som ønsker å fri til sin kone. En hjemløss møbel restaurerer som gjemmer seg fra mafian og en stresset politisk rådgiver som er på besøk med sin fraskilte kone og deres sønn. Deres liv vil bli dramatisk forandret etter at de alle trer på seg nissedraktetn. 
 

The Man in the Santa Claus Suit er nok en TV film produsert for National Broadcasting Company (NBC) i 1979. Filmen hadde premiere 23. Desember og ble godt motatt når den ble vist.

 

Regisør Corey Allen er et velkjent navn innenfor TV industrien i USA.
Han var med på rundt 80 forskjellige tv-produksjoner fra 1996 til 1994 og da alt fra Dallas til Hunter og Star Trek The Next Generation. Men han var også en annerkjent skuespiller og spilte blant annet i Rebel Without a Cause og The Night Of The Hunter før han begynte å regissere tv-serier.


Gary Burghoff er nok for de aller fleste best kjent fra sin rolle som «Radar» i tv-serien M*A*S*H og det er artig å se han i en annen type rolle her i denne filmen. 

 

Fred Astaire spiller ikke mindre enn 7 roller i denne filmen. Costume Shop Proprietor / Chauffeur / Policeman / Cab Driver / Jeweler / Floor Walker / Choral Director / Santa Claus Dette var den nest siste filmen Fred Astaire spilte i før han pensjonerte seg fra skuespilleryrket i 1981 i en alder av 80 år.

 

The Man in the Santa Claus Suit føles som en glemt liten klassiker for dette er virkelig en underholdende og artig liten film. Det faktum at den ble laget som en TV-film og ikke en spillefilm har nok bidratt til at den er glemt bort, for den har faktisk heller ikke mer enn 207 registrte stemmer på IMDB. 

 

Filmen har både humor, julestemning og varme og man må la seg imponere over Astaire som i en alder av 80 år virkelig ikke har glemt gamle kunster. Personlig savner jeg såklart litt snø, men når settingen er New York City er det ikke alltid det er så mye snø forstår jeg, så da får man overleve uten akkurat det. 

 

Filmen er vel kanskje litt utdatert sånn med tanke på at barna skal like denne filmen i dag, men vi som liker litt eldre film vil helt klart sette pris på den. 

 

The Man in the Santa Claus Suit er en sterkt anbefalt film, men filmen er ikke gitt ut å annet enn VHS i USA, så enten må man være heldig å komme over en av de på nettet (og ha en NTSC spiller for hånden) eller så kan man være heldig å finne en konvertert utgave som er lagt over på DVD på nettet. 

 

Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar