søndag 11. desember 2016

Dag 11 – Holiday Miracle (Small Town Santa)


Dagens film er den amerikanske filmen Holiday Miracle fra 2014. Filmen er regissert av Joel Paul Reisig og har Derek Brandon, Sophie Bolen, Christine Lakin og Dean Cain i hovedrollene.


Synopsis: Det er julaften og Sheriff Rick Langston har mistet julefølelsen fullstendig. Men når han arresterer en innbrudstyv som hevder han er julenissen snus hele hans verden på hodet. Med hjelp fra Lucy, den nye jenta i byen, viser julenissen Rick at selvom han kanskje føler at alt håp er ute så er kjørlighteen og julestemningen overalt. 
 


Holiday Miracle eller Small Town Santa og Christmas Miracle som den også er kjent som (ikke noe som er bedre enn at en amerikanske film får tre forskjellige engelske titler) er en lavbudsjetts film som jeg var helt sikker på at var laget for en TV kanal, men filmen har faktisk blitt vist på kino i 2014.


Dean Cain bør vel være en velkjent skuespiller for de fleste. Jeg kjenner han beest for rollen som Clark Kent/Superman i Lois & Clark: The New Adventures of Superman som gikk i fem år på midten av 90-tallet. Etter dette har det blitt mye TV-filmer på Cain.


Christine Lakin er en skuespillerinne jeg har hatt sansen for i mange år. Jeg husker henne såklart beste fra rollen som Al i serien Step By Step som gikk fra 1991 til 1998. Så hyggelig å se henne i litt film igjen. 

 
Holiday Miracle ble laget på et budsjett på 500 000 dollar og ryktene går på at det meste av budsjettet gikk på å få de to hovedkarakterene til å bli med i filmen. Men på den annen side har dean Cain vært med i 4 av de siste filmene som produksjonselskapet bak filmen «Be Your Own Hollywood» har laget så mulig han kjenner noen som jobber i firmaet og gjør noen vennetjenester. 

 
Dessverre er ikke historien her helt det store. Misforstå meg rett, det er ikke helt elendig, men historien er ganske standard og man har sett dette mange mange ganger før. Det virker som at Cain og Lakin gjør så godt de kan med materialet de har fått utdelt, men historien sitter ikke helt. 

 
Filmen har iallfall godt med julestemning i form av både snø og juledekorasjoner, noe som såklart trekker opp. Men ikke nok til å redde filmen dessverre. Det faktum at hele filmen foregår på tre lokasjoner med mye dialog frem og tilbake som stort sett ikke leder noe vei hjelper ikke på det heller. 

 

En heller laber og småkjedelig julefilm som kun er anbefalt for de som ikke finner noen andre julefilmer å se, for jeg tror ikke engang de minste barna vil synes dette er spesielt artig.

 

Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar