onsdag 14. desember 2016

Dag 14 – Elmo Saves Christmas


Dagens film er den amerikanske filmen Elmo Saves Christmas fra 1996. Filmen er regissert av Emily Squires og har Jerry Nelson, Harvey Fierstein, Charles Durning og Kevin Clash som stemmegivere. 

 

Synopsis: Elmo skulle øsnke det var julaften hver eneste dag. Men med hjelp av julenissens reinsdyr Lighting lærer han at det kanskje ikke er en så god ide når han ser inn i fremtiden. 
 


Elmo saves Christmas ble første gang sendt på PBS som en julespesial under julen i 1996 og har vært en julefavoritt på amerikansk tv omtrent hver jul siden.


Personlig så syntes jeg at det blir hakket for mange sanger i denne julespesialen. Nå er jo jeg som kjent ikke så helt overbegeistret for alt for mye synging i filmer. Det er 13 sangnummer fordelt på en spilletid på 60 minutter, noe som fører med seg at det omtrent er flere sanger enn det er replikker i filmen, noe som blir litt i overkant. 

 
Det er jo kanskje litt spesielt å si at en julespesial på kun 60 minutter blir for lang og utdratt, men her følte jeg at de godt kunne kortet ned filmen en god del, da det faktisk blir for langtekelig å sitte igjennom en hel time med denne filmen. 

 
Elmo Saves Christmas vant forøvrig to Daytime Emmy priser i 1996. En for beste «Children Spesial» og en for «Outstanding Costume Design», noe som jo er hygelig for de som har laget spesialen. 

 

Men delen som redder spesialen for min del er «It’s A Wonderfull Life» segmentet med Bernt og Erling. Dette er uten tvil det artigste partiet i filmen og hr får også vi voksne litt å more oss over. 

 

Delen med påskeharen derimot (i form av Harvey Fierstein) er virkelig ikke det store. Ikke et vondt ord om Harvey Fierstein da jeg likte rollen hans i for eksempel Independece Day veldig godt, men noe sangtalent er han desverre ikke, noe han beviser til gangs her. 

 

Dette er nok en av de Muppet produksjonene som er rettet direkte mot de minste barna, i forhold til de mer familieorienterte tidligere filmen. Ikke helt min greie dette her, men nok en julespesial de minste barna vil like. 

 

Terningkast: 3


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar