søndag 6. desember 2015

Dag 06 – Krampus – The Christmas Devil


Dagens film er den amerikanske filmen Krampus – The Christmas Devil fra 2013 . Filmen er regissert av Jason Hull og har Darin Foltz, Paul Ferm og Jay Dobyns i hovedrollene.


Synopsis: Politimannen Jeremy lever ensom med en mystisk fortid og bruker all tid på å forsøke ø finne ut hvem som kidnappet han som barn. Nye barn begynner nå å forsvinne og Jeremy finner etterhvert ledetråder som leder han til et gammelt sagn om Krampus. 
 
Trailer: 

Dette er regissør Jason Hull sin tredje film etter at han laget Chasing Darkness i 2007 og The Four i 2012. Underveis i innspillingen av sin forrige film The Four så hørte Hull legende om Krampus og han bestemte seg da for at dette var noe han ønsket å lage film om. Så manuset til denne filmen ble skrevet mens han laget sin forrige film. 

 
Dette kan kanskje forklare hvorfor denne filmen endte op psom den gjorde for dette her var virkelig elendige greier. Jeg hadde ikke forventet Oscar materiale av en film med denne tittelen og historien, men noe litt bedre enn det jeg fikk servert hadde jeg virkelig håpet på. 

 
Det er greit nok at filmen kun hadde en budsjett på 200 000 dollar men selv om budsjettet er lagt så må det være mulig å kunne frembringe noe bedre enn dette her. 

 
Skuespillet i filmen er så godt som fraværende for her er det ikke mange som ser ut til å engasjere seg i det å ville lage en god film. Hadde dette vært en stundentfilm laget på en skole ett eller annet sted hadde det kanskje vært greit nok men dette er faktisk en film som har blitt vist på kino, noe som er rimelig fantastisk. 

 
Filmen har også elendige kameraføring, kontunuitetsfeil hvert åttende minutt og er overraskende nok alt for lang, selv om den kun varer i en time og sytten minutter. 

 
Stort mer har jeg i grunn ikke å si om filmen så da får vi dra ut anmeldelsen litt mer med å komme med et par «funfacts». 

 
All barna som man kan se på kartet i filmen er bilder gitt til regissøren av hans venner. Mens bildene på siden av kartet er bilder av barn som faktisk er meldt savnet. Regissøren og produsenten håpte at dette ville hjelpe til at barna ville bli funnet. 

 
Hulen til Krampus er faktisk kjelleren til en lokal pub i Edinboro Pennsylvania og eierne var hyggelige nok til å la crewet bruke denne under innspillingen. 


 
Krampus – The Christmas Devil kostet meg heldigvis kun 10 kroner å kjøpe inn, men akkurat nå så føler jeg heller at jeg skulle investert de pengene i en wiener med lompe på den lokale Shell stasjonen. Styr unna.

Terningkast:


2 kommentarer:

  1. For du tror du får en wiener i lompe for 10kr? 😄

    SvarSlett
  2. I utkantstrøket (dvs HydroTexacopå Mysen) får du Wiener i lompe til 10 kr fortsatt :)

    SvarSlett