søndag 20. desember 2015

Dag 20 – You Better Watch Out


Dagens film er den amerikanske filmen You Better Watch Out fra 1980. Filmen er regissert av Lewis Jackson og har Dianne Hull, Jeffrey DeMun og Brandon Maggart i hovedrollene.
Synopsis: En glad morder i Julenisse drakt bestemmer seg for å dra rundt i byen for å bestemme hvem som har vært slem og hvem som har vært snill. 
  
Trailer: 

Nok en film som er kjent under flere forskjellige navn. You better Watch Out var tittelen filmen fikk når den opprinnelig kom ut i sin tid, men filmen er nå kjent under tittelen «Christmas Evil» som også er tittelen filmen har fått på DVDutgaven. Filmen er forøvrig også kjent under navnet Terror In Toyland. 


 
You Better Watch Out slengte seg på Slasher bølgen og har hentet mye inspirasjon fra Black Christmas som ble gitt ut 6 år tidligere. Selv om det må sies at den filmen er mye mye bedre. 

 

Filmen har med tiden fått nærmest kult-status og blant filmens mange fans er blant andre John Waters som har sagt at dette er den ultimate julefilmen og et mesterverk innenfor filmsjangeren. Spørsmålet da er vel heller kanskje hvor mye Waters fikk betalt for å skrive akkurat dette i boken "Crackpot: The Obsessions of John Waters".Men når det er sagt så er ikke You Better Watch Out en dårlig film. Filmen har en overraskende god oppbygging og historie til å være en slasher film og det tar faktisk nesten en time før den første personen blir tatt av dage i filmen. 


 
Uten å avsløre for mye så må det også sies at filmen har en ganske artig avslutning som er vel verdt å få med seg. 


 
Filmen har hatt flere utgivelser de siste årene da først utgitt i 2000 via Troma. Eter dette gav Synapse film ut et spesialutgave av filmen som også inkluderte kommentarspor fra regissør Lewis Jackson og selveste John Waters. I 2012 gav Arrow Video ut filmen (som er utgven jeg har sett) mens det aller siste tilskuddet faktisk er en Blu-ray utgitt av Vinegar Syndrome som er mastret til 4K som ble gitt ut i desember i fjor.
Dette var forøvrig den sisrte filmen regissør Lewis Jackson laget og før dette hadde han kun laget en kortfilm og en annen langfilm med tittelen «The Transformation: A Sandwich of Nightmares». Så han trakk seg tydeligvis ut av bransjen.  
Nok en film som nok ikke er for de fleste men for de som vil kombinere skrekk og julefilm er dete glimrende saker og jeg likte filmen mye bedre enn jeg trodde jeg kom til å gjøre. 


 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar