tirsdag 22. desember 2015

Dag 22 – A Charlie Brown ChristmasDagens film er den amerikanske filmen A Charlie Brown Christmas fra 1965. Filmen er regissert av Bill Melendez og har Bill Melendez, An Altierei og Peter Robbins som stemmegivere. 


 
Synopsis: Frastøtt av kommersialisme han ser rundt seg , forsøker Charlie Brown å finne den sanne meningen med julen .

Klipp fra filmen:

Charlie Brown er vel som de fleste sikkert vet en karakter fra tegneserien Peanuts laget av Charles M. Schulz. Her i Norge er ikke denne tegneserien så utbredt og her hjemme er det vel “sidekarakteren” Snoopy som er den mest populære. 

 A Charlie Brown Christmas hadde premiere på CBS 9. Desember 1965 og filmen ble faktisk ikke ferdig laget før det var ti dager igjen til premieren. Filmen var utrolig populær allerde ved første visning og det var hele 45% av de som så på TV på denne tiden som så akkurat denne filmen. 

 

Filmen brøt med mange av de uskrevne lovene som gjaldt ved animasjonsfilm på denne tiden. Lant annet så brukte de ikke latter spor på filmen, noe som var meget vanlig, de brukte barn som stemmegivere istedet for voksne og de hadde bibelreferaser for å vise den samme meningen med julen. 


 
Musikken som ble brukt i filmen var også meget uvanlig for en barnefilm med tanke på at de brukte et jazz-soundtrack på filmen. Musikken var laget av pianisten Vince Guaraldi og er i mine øyne en meget artig musikkform å legge på en barnefilm. Dette soundtracket ble også veldig populært og har faktisk vunnet trippel platina. 


 
A Charlie Brown Christmas har siden den ble vist for første gang vært meget populær og har blitt vist på amerikansk tv under julehøytiden hver eneste år siden 1965. Den har også fått annerkjennelse i prissammenheng også i og med at den både har vunnet en Emmy og Peabody prisen i USA. 

 

Dette er en skikkelig god gammeldags julespssial som både er underholdende og veldig koselig. Selv jeg som ikke kjenner så godt til Peanuts galleriet syntes dette var meget bra aker og jeg skjønner veldig godt hvorfor amerikanerne trykker denne spesialen til sitt bryst. 

 

Både regissør Bill og produsent Lee Mendelson trodde at filmen kom til å floppe totalt og hadde lite tro på filmen de selv hadde vært med å lage, men de ble meget positivt overasket da det viste seg å bli en pang suksess. Filmen er forøvrig den julefilmen som har gått nest lengst på amerikansk TV, kun slått at «Rudolph The Red-Nosed Reindeer som hadde premiere året før i 1964. 

 

Det har blitt laget flere «semi-oppfølgere» til A Charlie Brown Christmas, men disse ble laget på 90 og 2000-tallet og er ikke regnet som direkte oppfølgere. Disse er It's Christmastime Again Charlie Brown fra 1992, Charlie Brown's Christmas Tale fra 2002 og I Want A Dog For Christmas Charlie Brown fra 2003. 

 

En meget god julespesial som er sterkt anbefalt både for store og små og denne vil helst klart gå rett 
inn i min liste over julefilmer som er verdt å se hvert eneste år. 

 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar