søndag 13. desember 2015

Dag 13 – The Merry Gentleman


Dagens film er den amerikanske filmen The Merry Gentleman fra 2008. Filmen er regissert av Michael Keaton og har Tom Bastounes, Kelly McDonald og Michael Keaton i hovedrollene.


Synopsis: Frank er en yrkesmorder som morder for å overleve hverdagen. Kate forsøker å komme seg bort fra menneskevrimmelet gjennom å bli en anonym beboer i storstaden Chichago. Det siste de planla var å treffe noen, og aller minst hverandre. 
 
Trailer:

Denne filmen er Michael Keatons første forsøk på å sitte i regissør-stolen. Keaton har forøvrig nå en ny film planlagt med navn «Buttercup» men det er enn så lenge lite info å finne om denne filmen. 


 
Originalt var det manusforfatter Ron Lazzaretti som skulle regissere filmen. Men han fikk blindtarms-problemer og da påtok Keaton seg ansvaret for å regissere filmen, isteden for at den skulle bli kansellert.Filmen ble forøvrig skutt på 26 dager, noe som må sies å være imponerende kort tid. Filmen fikk hederlig omtale når den kom ut, men etter hva jeg har funnet ut klarte den ikke å tjene inn igjen budsjettet på 5 millioner dollar. 


 
Dette er nok en film som nok egentlig ikke går inn under «julefilm-paraplyen» men den har nok jule-elementer til at jeg syntes den passer inn allikevel. 


 
Kelly Macdonald og Michael Keaton spiller begge to glimrende her og Keaton viser at han fortsatt er en meget god skuespiller, selv om han rundt denne tiden for det meste spilte i elendige barnefilmer før han virkelig fikk en stor opptur med Birdman i fjor. 


 
Kinematografien i filmen er noe som bør nevnes for her har vi en litt mer oldschool feel på akkurat dette. Her er det ikke rask klipping, og overdreven zooming å se av noe slag. Her er det rolige og behagelige kamerabevegelser, flotte lokasjoner som er brukt riktig og rett og slett behagelig kameraarbeid. 


 
Mange vil nok kanskje syntes at filmen er litt treg og at ting skjer litt for sakte, men jeg derimot er veldig glad i både at man faktisk tar seg tid til både å bygge opp en historie og karakterene så jeg synes dette var bra. 


 
Nok en gang så er Blu-ray spilleren på pcen min lei å lese filmer, så bildene her måtte desverre hentes på nettet.En god og litt annerledes film som er sterkt anbefalt for de som vil sjekke ut noe litt roligere og oppbyggende inn mot julehøytiden.
 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar