tirsdag 8. desember 2015

Dag 08 – Father Christmas


 Dagens film er den amerikanske kort-filmen Father Christmas fra 1991. Filmen er regissert av Dave Unwin og har Mel Smith som stemmegiver. 

 


Synopsis: Etter en hard dags arbeids bestemmer Julenissen seg for å dra på ferie. Han bygger om sleden til en campingvogn og drar på ferie i Europa. 
 
Trailer:

Father Christmas er basert på to bøker skrevet av Raymond Briggs. Nemlig Father Christmas og Father Christmas Goes On Holiday som ble utgitt i 1973 og 1975. 


 
Filmen ble vist for første gang på Chanel 4 under julen i 1991, da ni år etter at The Snowman ble vist på samme kanal. The Snowman er forøvrig også skrevet av Raymond Briggs den også. 


 
Dette er en underholdende historie og stemmegivingen til Mel Smith er også veldig god. Filmen har plenty med julestemning og det må jo sies å være artig å se hva julenissen gjør resten av året når han ikke leverer gaver. 


 
Selve animeringer er også veldig godt laget og det er samme produksjonsselskap som står bak «The Snowman» som også har laget denne så tegnestilen er veldig lik. Det er også godt å se at selv om filmen er fra 1991 så har den et utseende som er mer tidsrikitg til da historien ble skrevet. 
Det har også blitt laget en såkalt «amerikanisert» utgave av denne filmen. Her har da Mel Smith blitt byttet ut som stemmegiver med William Dennis Hunt. I tilegg har de byttet ut utrykket «blooming» (som forøvrig blir brukt hele 75 ganger i originalen) med utrykket «merry».


 
Som om ikke det var nok har de klippet bort flere sceener fra denne allerede korte filmen. Blant scenene som ble klippet bort er scenene som involverer drikking, scenen hvor julenissen danser og deler av «dusjscenen». Forstå det den som vil. 


 
Father Christmas har sammen med The Snowmn blitt en juletradisjon i England og begge to vises på TV stort sett hvert eneste år og har gode seertall. 


 
Dette er en meget god og underholdende liten tegnefilm som fra min side er sterkt anbefalt. 


 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar