torsdag 17. desember 2015

Dag 17 – All Is Bright
Dagens film er den amerikanske filmen All is Bright fra 2013. Filmen er regissert av Phil Morrison og har Sally Hawkins, Paul Rudd og Paul Giamatti i hovedrollene.Synopsis: Den bitre småkjeltringen Dennis har, for å holde hode over vannet, motvillig tvunget til å hjelpe sin gamle venn Rene med å selge juletrær i New York. Forretningen går tregt og det er enklere sagt en gjort å holde seg på rett side av loven. 
 
Trailer:

Dagens film er en ganske forvirrende film sånn navnmessing. Original tittelen på filmen er som nevnt All Is Bright. Men filmen skulle egentlig ha navnet Almost Christmas, men dette ble endret i siste minutt. I Storbritania derimot så var ikke tittelen All Is Bright god nok tydeligvis for der bruker de tittelen Almost Christmas. 


For å gjøre det hele enda litt mer forvirrende så mente tydeligvis den skandinaviske utgiveren av filmen at disse titlene var for «julete» og de ønsket da istedet å promotere dette som en «vanlig film» og ikke som noe juiletittel. Dermed fikk den titelen «Almost Friends» her i Skandinavia. Dermed må jeg si at jeg ble overasket når jeg fant ut at dette faktisk var en julefilm for det var ingenting med min Blu-ray som jeg hadde hatt liggende i lang tid som sa meg at dette var en julefilm. 

 
Filmen hadde premiere på Tribeca festivalen i April 2013 og hadde offisell kinopremiere i oktober 2013. Den ble forøvrig gitt ut på såkalt «Video On Demand» en måned før kinopremieren i September 2013, noe som må sies være ganske uvanlig. 

 
All Is Bright er en noe annerledes film som har ett litt lavere tempo enn dine vanlige Hollywood filmer. Men jeg likte dette godt og det er også plenty med julestemning i filmen, dog litt annerledes julestemning enn det man er vant til fra såkalte Feel-good-Julefilmer. 

 
Paul Giamatti og Paul Rudd er etterhvert blitt t ganske store navn innenfor filmsjangeren og da kanskje spesielt rettet mot mer humordelen. Begge to gjør en meget god jobb i denne filmen og det er artig å se at de er såpass engasjert i denne litt mer lavbudsjetts komedien. 


 
Paul Rudd ble forøvrig småsyk under innspillingen av filmen grunnet at han rett og slett fikk i seg for mye vann. Han drakk ikke mindre en 540 kopper vann gjennom innspillingen, noe som må sies å være imponerende. All Is Bright er en film for de som nok en gang ønsker noe litt annerledes og mindre mainstream sånn i førjulstiden. Så om det hørtes ut som din greie er dette en film for deg.  
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar