fredag 18. desember 2015

Dag 18 – A Christmas Horror Story

  
Dagens film er den amerikanske filmen A Christmas Horror Story fra 2015. Filmen er regissert av Brett Sullivan , Steven Hoban og Grant Harvey og har Zoé De Grand Maison, Rob Archer og William Shatner i hovedrollene.
Synopsis: Julen er en tid for glede og fred, hvis ikke du tilfeldigvis bor i byen Bailey Downs... Her blir gleden ødelagt når en ondskapsfull ånd holder tre tenåringer fanget i skolens kjeller for å gjenskape en skrudd versjon av Jesu fødsel. En familie kommer tilbake fra skogen med det perfekte juletreet, men de innser ganske fort at noe er fryktelig galt med deres syv år gamle sønn. Vennligheten blir snudd på hodet når en lite hyggelig familie blir jaktet av Krampus, den demoniske anti-julenissen fra den nordiske mytologien. Selv julenissen blir trukket inn da han må bekjempe en horde av Zombie-alver, før han kan dra på sin faste runde. 
 
Trailer: 

Etter å ha sett den begredelige Krampus tidligere i måneden må jeg si at jeg ikke hadde de store forhåpnginene til denne filmen heller. Men heldigvis var denne filmen mye mye bedre enn den. 

 
Dette er en ganske annerledes film enn mange andre såkalte «Anthology» filmer. Vanligvis har man i disse flere forskjellige småhistorier (slik som i Creepshow, V/H/S, ABC OF Death etc) men her er flere småhistorier koblett inn i hverandre. 

 
Filmen har som nevnt tre forskjellige regissører og hele fem forskjellige manusforfattere, noe som jo må sies å være imponerende. Et av problemene med å lage filmen på denne måten er at det veldig ofte skiftes fokus i løpet av filmen og hver historie begynner å bygges opp igjen, noe som fører til at mye av stemningen i filmen blir borte. 

 
Den artigste delen av filmen er helt klart delen med Julenissen og Zombiene som er ordentlig artig, mens den såkalte «ungdomsdelen» av historien godt kunne vært enda litt kortere i mine øyne.


Filmens handling er forøvrig lagt til byen «Bailey Down» som kanskje er kjent for de mest hardcore skrekkfansen. Detter nemlig samme by som handlingen til Ginger Snaps filmene er lagt til. Noe som ikke er så rart med tanke på at Brett Sullivan som var regissør på denne filmen også regisserte Ginger Snaps II. 

 
William Shatner sin karriere har de siste årene duppet ganske kraftig og han føltes veldig malplassert og ukomfortabel i denne filmen her også dessverre. Han går for det meste rundt med et utrykk som sier «hva i allverden gjør jeg her». 


 
Resten av skuespillerne gjør en helt ok jobb, men det er ingen som virkelig overbeviser for å si det sånn.A Christmas Horror Story er helt klart en film for de spesielt interreserte, men for de som vil kombinere skrekk og jul så er dette en perfekt mulighet. 


 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar