fredag 11. desember 2015

Dag 11 – Adventslyset


Dagens film er den danske filmen Adventslyset fra 2002 . Filmen har ingen oppgitt regissør og ei heller noen skuespillere. 
 
Synopsis: Med intelligent utnyttelse av moderne teknologis mirakuløse mligheter presenterer vi med dårlig skjult stolthet verdens smarteste, sikreste og mest sofistikerte kalenderlys! Det oser rent ut av ekte norsk familiekos, og lukter gode, gamle juletradisjoner - alt sammen elegant presentert via DVD-teknologiens problemløse meny-styring. Du får 24 fascinerende avsnitt hvor kalenderlyset er den ultimative nedtellingen til julaften. Velg selv om du vil tenne tradisjonelt med fyrstikker, med lighter eller med full action og flammekaster. Det hele blir så klart underbygget av herlig julemusikk. 

 


Vel i dag er det en ganske annerledes «film» som blir sett. Eller ordet film er vel kanskje strengt talt å ta litt hardt i. 

 
Dette er den type «film» man kan sette i spilleren når det nærmer seg jul og man for eksempel har fått hyggelig besøk og ikke føler for å ha på tven. Da er det mer avslappende å sitte og se på julelyset som brenner sakte nedover.

Det er mange andre typer dvder av denne typen ute på markedet, med elementer som peis, akvarium, regnskog og havet for å nevne noen. 

 
Mange vil kanskje kalle dette tull og bortkastede penger, men faktisk er det ganske avslappende og hyggelig å ha denne gående i bakgrunnen når man sitter og pakker inn julegaver og drikker gløgg.
Julemusikk har man jo også i bakgrunnen på filmen og selv om et par av sangene kanskje ikke er av de vakreste utgavene jeg har hørt, så gir de iallfall julestemning i stua. 

 
DVDen er jo faktisk også anbefalt av selveste julenissen så dette er et såkalt «must-buy». 
 
Kanskje ikke den mest spennende tittelen ut i årets festival, men et lite avbrekk fra normen er det iallefall. Adventslyset er nok ikke en film som man må ha i samlinga, men en artig liten sak å dra frem når det nærmer seg jul.

Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar