lørdag 19. desember 2015

Dag 19 – Get Santa


Dagens film er den britiske filmen Get Santa fra 2014. Filmen er regissert av Christopher Smith og har Kit Connor, Jim Broadbent og Warwick Davies i hovedrollene.Synopsis: Steve Anderson har ikke alltid vært verdens beste pappa. Det er ikke lett å være det, når man sitter fengslet. Men Steve har sonet sin straff, og når han nå slipper ut av fengselet rett før jul, gir det ham en perfekt anledning til å knytte nye bånd med sønnen sin, Tom. Sammen må de finne Dasher, bli venner med noen alver, få julenissen ut av fengsel samtidig som de må unngå Steves tilsynsfører. Rekker de å redde julen? 
 
Trailer: 

Christopher Smith er kanskje et ukjent navn for de fleste og det er kanskje ikke så rart med tanke på at han før kun har regissert 4 langfilmer. Men jeg har selv sett tre av disse i form av «Creep», «Black Death» og «Severance» og alle disse tre er vel verdt å sjekke ut for de er meget gode. Så dermed hadde jeg også store forhåpninger til denne filmen. 

 
Jim Broadbent er en glimrende skuespiller og spiller knallbra i rollen her som Julenissen. Han er nok best kjent for de fleste i rollen som Professor Horace Slughorn i Harry Potter filmene, men det kan også nevnes at han også har spilt Julenisse før. Han var nemlig stemmen til Julenissen i den glimrende Arthur Christmas som jeg anmeldte tilbake i 2012. 

 
Kit Connor som filmdebuterer med denne filmen gjør også en flott jobb her og jeg tror nok at dette er en skuespiller vi vil se mye til i årene fremover. Han har forøvrig en liten rolle i den nye filmen «Mr. Holmes». 


 
En siste skuespiller som kan trekkes frem her er såklart Warwick Davies, Warwick er alltid en fryd å se i enhver film han spiller i om det er i rollen som Wicket i Star Wars, Leprechaun i Leprechaun filmene eller Flitwick i Harry Potter filmene. Han spiller såklart også meget godt i denne filmen her i rollen som Sally. 


 
Filmen kan i grunn sies å være litt mer britisk i formen enn amerikansk, da for eksempel julenissen er fra Finland og blir kalt St. Nicolas isteden for Santa Claus. I tillegg så går ting i et litt mer bedagelig tempo noe som (iallfall jeg) syntes er behagelig med tanke på at dette er en ny og moderne julefilm, hvor det gjerne vanligvis skal skje noe action absolutt hele tiden. Get Santa er en litt annerledes og kjærkommen julefilm som passer både for barn og voksne og virkelig anbefalt fra min side.
Terningkast:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar