mandag 1. desember 2014

Dag 01 – Jul I Flåklypa

 


Dagens film er den norske filmen Jul I Flåklypa fra 2013. Filmen er regissert av Rasmus A. Sivertsen og har Kåre Conradi, Anders Bye, Trond Brænne og Trond Høvik som stemmegivere.Synopsis: Solan, Ludvig og Reodor er tilbake. Det nærmer seg jul, og Flåklypa Tidene-redaktør Frimand Pløsen har lovet bygda snø. Når Ludvig ønsker seg det samme, så er ikke oppfinner Reodor Felgen vanskelig å overtale til å bygge verdens kraftigste snømaskin. Men så forsvinner Reodor, og så forsvinner snømaskinen, og da må Solan og Ludvig stelle i stand til jul alene. Hvis de rekker det, etter å ha reddet Flåklypa fra verdens verste snøstorm. For å tukle med naturen. Det er farlig det.

Trailer:

Da var årets festival i gang og vi starter med fjorårets største norske julesuksess nemlig Jul I Flåklypa.


Som de fleste sikkert har fått med seg og forstår så er dette da figurer hentet fra Kjell Aukrusts verden, satt inn i en ny historie. Fra før har man jo hatt den glimrende Flåklypa Grand Prix, og den noe dårligere Solan, Ludvig og Gurin med Reverumpa. 


Jeg må innrømme at jeg var ganske skeptisk til denne filmen når den ble lansert. Hovedgrunnen til dette var at det var mye snakk om at hele filmen skulle være CGI-animert, noe som fra min side ikke virket som en god ide. Men etter å ha fått vite at filmen skulle være stop-motion ble motiviasjonen til å se den større. 


Dette er en meget underholdende film, men en underholdende historie og god stemmebruk. Den har ikke samme sjarme som Flåklypa Grand prix, men er derimot hakket bedre en Gurin med reverompa i mine øyne. 


Filmen har et overaskende lite persongalleri, med kun 10-12 karakterer noe som var litt skueffende. Jeg ville gjerne sett litt flere a akurust sine karakterer i filmen, men hovedfokuset i filmen lå helt klart på våre tre helter, Solan, Ludvg og Reodor. 


Filmen er jo først og fremst siktet inn mot barn. Og jeg er helt sikker på at de aller fleste barn vil syntes dette er underholdende saker Vi litt mer voksne setter også pris på filmen, men den mangler litt av sjarmen fra Flåklypa Grand Prix for å være på samme nivå.


En film vel verdt å sjekke ut for fans av Aukrust sine bøker og en underholdende film for hele familien.

Terningkast:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar