tirsdag 2. desember 2014

Dag 02 – 11 Christmas Cartoons


Dagens film er en god blanding av amerikanske tegnefilmer fra 1930 og 40-tallet. Tegnefilmene er regissert av blant andre Dave Fleischer og Seymour Kneitel og har blant annet Jack Mercer og Mae Questel, som stemmegivere.Synopsis: En samling klassiske amerikanske tegnefilmer fra glansperioden på 30-40 og og 50-tallet.

Trailer:

Da er det tid for å sjekke ut litt amerikanske juletegnefilmer. Disse kommer fra DVDen «11 Classic Toons – TV Christmas Cartoons».Jeg vil da komme med en kort oppsummering av handlingen i disse 11 tegnefilmene, så får vi se om noen av de holder seg like godt i dag som den gangen.Christmas Comes But Once A Year: Denne tegnefilmen ble laget i 1936 og handler om en del små barn som får ødelagte leker til jul. Da er det opptil «Gramps» å fikse nye leker til barna. 8 minutter lang. Hector's Hectic Life:
Denne tegnefilmen ble laget i 1948 og handler om hunden Hector som blir truet med å bli kastet ut om han tuller ting til en gang til. Noe som fører til problemer når Hector får 3 små valper i hus. Lengde 6 minutter.A Christmas Visit:
Denne tegnefilmen ble laget i 1959 og er faktisk russisk, men dubbet over til amerikansk. Den handler om Koyla som savner sin far som jobber som vær man på Antarktis. under julehøytiden. Han bestemmer seg derfor å dra dit å gi han et juletre. Lengde 10 minutterJack Frost:
Denne tegnefilmen ble laget i 1934 og handler om en ung Grizzlybjørn som blir advart av sin mor om å gå ut under vinteren. Han rømmer så hjemmefra og blir konfrontert med en vinter alv. Lengde 9 minutterSanta's Suprise:
Denne tegnefilmen ble laget i 1947 og handler om fem barn som blir med julenissen til hans verksted og hjelper han med å lage julegaver. Lengde 8 minutterSnow Foolin' :
Denne tegnefilmen ble laget i 1949 og handler om en rekke dyr som bedriver vintersport. Dette er en såkalt «sing-along cartoon» hvor man kan synge med på teksten til Jingle Bells. Lengde 6 minutter.Somewhere In Dreamland:
Denne tegnefilmen ble laget i 1936 og handler om to små barn som våkner opp i en drømmeverden hvor de kan spise så mye godteri de vil. Lengde 9 minutterThe Candlemaker:
Denne tegnefilmen er fra 1957 og handler om en lysstøper som gir sin sønn i oppgave å støpe lys til deres lokale kirke på julaften. Lengde 13 minutterThe Shanty Where Santy Claus Lives:
Denne tegnefilmen ble laget i 1933 og handler om et barnehjemsbarn som sliter seg gjennom snøen. Julenissen syntes synd på han og tar han med til sitt verksted. Lengde 7 minutter.The Star Of Bethlehem:
Denne tegnefilmen ble laget i 1956 og handler om Josef Og Maria, og fødselen til deres sønn Jesus. Lengde 10 minutterToys Will Be Toys:
Denne tegnefilmen ble laget i 1949 og handler om en rekke leker på et loft som blir levende og og synger sangen «Oh, you beautifull doll». Lengde 7 minutter 


 
Bildekvaliteten på disse tegnefilmene var så som så, men med tanke på at disse er snart 70-80 år gamle og at DVDen kostet 15 kroner kan man i grunn ikke klage så mye. Så den er vel verdt å skaffe seg om man finner den.Alle er gitt ut av Famous Studioes og var artige og underholdende. Jeg hadde faktisk ikke sett en eneste av disse før og disse kommer nok til å bli sett rundt juletider i årene som kommer fremover.Santa's Suprise var nok den av disse jeg likte aller best siden den gav meg den beste julefølelsen, og hadde den beste animasjonen. The Candlemaker derimot var nok den jeg var minst overbegeistret for selv om det var den lengste av historiene. Her syntes jeg animeringen var heller svak og historien var heller ikke den beste. Men alle er i grunn verdt å sjekke ut.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar